Annons
Patrik och Gabriella har tagit över den tidigare Klinik no 33-lokalen. Foto: Privat / Jonas Nilsson

Butik i Skellefteå flyttar, blir större och utökar sitt utbud: ”Underbart”

NÄRINGSLIV Delikatessbutiken Ckala flyttar från Älvsbacka till gågatan i centrala stan, blir större och utökar sortimentet. Ägarna tänker nyinviga butiken nästa helg.

Annons

De började med att anordna ost- och charkprovningar, paret Gabriella Marklund och Patrik Broström. Snart började de även sälja saker som honung och marmelad. Till slut tog de steget och öppnade sin delikatessbutik, i en källarlokal på Älvsbacka, och döpte den till Ckala.

– Det är första bokstäverna i våra barns namns som vi har satt ihop, berättar Gabriella.

Tajmingen blev prekär, för just då svepte pandemin över världen. Ändå har det gått bra för paret och nu är de redo för nästa steg. De flyttar butiken mer centralt, till lokalen västerut på gågatan där Klinik no 33 tidigare var.

Annons

– Det har gått jättebra fastän det var pandemi. Det har bara vuxit och vuxit, säger Gabriella.

I sortimentet finns alltifrån kryddor och såser till chips och godis, av sorten som inte finns överallt. Det utbudet kommer att utökas här. Den nya lokalen är större än den gamla, så nu kommer också fler kunna delta på ost- och charkprovningarna som de fortfarande ordnar.

Nyinvigning nära

De har båda andra jobb. Gabriella jobbar i städet på lasarettet och Patrik på Ica Kvantum, som ansvarig för delin. Det är också han som sköter provningarna på Ckala, medan Gabriella framförallt är den som jobbar i butiken. Hon tänker gå ned i arbetstid på lasarettet längre fram.

Annons

– Jag har så tidiga skift nu att jag också kommer att kunna vara i butiken, förklarar hon.

Hon trivs i den nya lokalen med dess äldre stil. Paret tänker inviga butiken nästa lördag, om allt går enligt planerna, och bjuda på dryck och tilltugg. De tror på satsningen och ser fram emot att öppna.

– Det känns helt underbart, det gör det, säger Gabriella Marklund.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons