Annons
Sponsrad artikel
  • Pontus Laestander, pumpförare, och Fredrik Hedlund, arbetschef.
  • Jonas Lindfors, närmast kameran, och Marcus Viklund i kontrollrummet.
  • Markus Lundin, trafikledare.
  • Swerocks betongfabrik på Hammarängen i Skellefteå.
  • Markus Lundin och maskinföraren Urban Holmgren.
  • Swerock Transport & Maskin arbetar vid Peabs bostadsbygge vid E4 i Skellefteå.
  • Swerocks betongfabrik på Hammarängen i Skellefteå.

Swerock gör byggandet enklare – skapar smidiga helhetslösningar: ”Är allt från litet till stort”

ANNONS Swerock är med och lägger grunden till Skellefteås framtid med ECO-betong, återvinning, transporter och maskiner. Nu har två av deras verksamheter flyttat ihop på Betongvägen. “Vi har det stora företagets muskler och det lilla företagets lokala förankring”, säger Fredrik Hedlund, arbetschef.

Dammet yr i den kyliga vårvinden när vi ses vid Swerocks anläggning längst upp på Hammarängens industriområde söder om Skellefteå. Adressen till fabriken är passande nog Betongvägen – vilket skvallrar om att det producerats betong här under många år.

– Betongfabriken byggdes 1989, men sedan dess har den renoverats flera gånger. Nu senast förra året för att anpassa verksamheten för vår ECO-betong, berättar Fredrik Hedlund, arbetschef för Swerock Betong, när han visar runt på området.

I ECO-betongen använder Swerock alternativa bindemedel som minskar co2-utsläppen kraftigt, samtidigt som det förbättrar prestandan.

– Vi jobbar hårt för att få ner klimatavtrycket hela tiden. Både genom att experimentera fram nya bindmedel att blanda betongen med, men även genom att minska transporterna så mycket som möjligt och att återvinna det som går, säger Fredrik.

En trygghet

I Skelleftehamn finns sedan tidigare en återvinningsanläggning som tar emot till exempel asfalt, betong och schaktmassor – som de förädlar och säljer vidare.

Jonas Lindfors, närmast kameran, och Marcus Viklund i kontrollrummet.

Sedan förra året finns även en depå i Swerocks systerbolags Swecems regi. Där förvaras de alternativa bindemedel som används för att göra ECO-betongen i Skellefteå, men även andra delar av norra Sverige.

– Det är en trygghet för oss att ha den depån så nära. Då vet vi att vi har det material vi behöver för att leverera ECO-betong till Skellefteås byggen, säger Fredrik som berättar att de levererar betong till allt från Northvolt och bygget av Karlgårdsbron till privata villagrunder och gjutna uteplatser.

– Det är verkligen allt från litet till stort, säger han.

Transport och maskin

Ett annat av Swerocks verksamhetsben är transport och maskin. Något eget lokalkontor för den avdelningen fanns inte i Skellefteå tidigare, men för två år sedan – när byggandet verkligen tog fart här – fick transportledaren Markus Lundin i uppdrag att etablera sig på orten.

– Det blir helt enkelt mer lokalt och personligt när vi finns på plats. Då kan vi enkelt åka ut och titta på olika projekt och ha en bättre dialog med våra kunder, säger han.

Markus Lundin och maskinföraren Urban Holmgren.

Verksamheten är en förmedlingsverksamhet där Swerock förmedlar uppdrag till de entreprenörer och maskinförare som är anslutna. Det rör sig om allt från plogbilsekipage till grävmaskiner och lastbilar.

– Vi har ett 50-tal personer och maskiner i vårt nätverk, men skulle gärna ha ännu fler. Alla maskinägare som är intresserade får gärna kontakta mig så fixar jag jobb åt er, säger Markus och ler.

Ljus framtid

Nyligen flyttade Markus upp sitt kontor till betongfabriken på Hammarängen.

– Då kan vi bättre dra nytta av varandra, och det blir även enklare för lastbilschaufförerna att titta förbi, säger Markus.

Infarten till anläggningen sker via Betongvägen, men Fredrik och Markus undersöker om det kan gå att få till en infart även från gamla Burträskvägen för de som ska besöka kontoret.

– Det har varit nej på den frågan förut eftersom att gamla Burträskvägen inte längre används, men nu när ett nytt industriområde ska byggas här ovanför kanske det kan bli aktuellt, säger Fredrik.

Swerocks betongfabrik på Hammarängen i Skellefteå.

De båda ser en ljus framtid för Swerock i Skellefteå.

– Vi är en av Sveriges största leverantörer av material och tjänster till bygg- och anläggningsbranschen. Vi ska fortsätta hålla den fanan högt – och verkligen vara på tårna här i Skellefteå där framtiden byggs, säger Markus.

Skapar helhetslösningar

Swerock är en av Sveriges största leverantörer av material och tjänster till bygg- och anläggningsbranschen. I erbjudandet ingår betong, grus- och bergmaterial, transporter och entreprenadmaskiner samt miljötjänster som återvinning, marksanering och vattenrening. Med gedigen kunskap, personligt engagemang och lokal närvaro skapar de helhetslösningar som gör ditt projekt lite enklare.

Swerock Transport & Maskin i Skellefteå
Markus Lundin, 073-3848461
markus.lundin@swerock.se

Swerock Betong
Telefon: 0910- 77 98 95

Läs mer på www.swerock.se

 

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Swerock.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons