Annons
Emma Lundberg vid Mindforce Game Lab, som idag har kontor i Skellefteå och Göteborg. Foto: Pressbild

Bolaget säkrar nästan 30 miljoner till utveckling av mobilspelet ”Fig”

NÄRINGSLIV Mindforce Game Lab lockar nya viktiga investerare. Skelleftebolaget har rest 28 miljoner kronor i nytt kapital, för att genomföra kliniska prövningar med terapiverktyget och mobilspelet “Fig”.

Annons

Mindforce Game Lab utvecklar digitala terapier baserade på spelteknik. Vi har tidigare berättat om mobilspelet “Fig”, deras första produkt, som ska hjälpa personer med bipolär sjukdom eller depression. Både beteendevetenskap och underhållning ligger till grund för spelet, som syftar till att skapa sunda rutiner och förändra beteendemönster.

Idén baseras på forskning av Emma Lundberg, professor på KTH och Stanford University, som också medgrundat Mindforce Game Lab. De har redan sett resultat, enligt bolaget ska följsamheten till medicinering ha ökat markant bland patienterna som spelat Fig.

Annons

Nu har de också rest 28 miljoner kronor i nyemission. Huvudinvesterarna är Colibri Ventures och First Venture samt befintliga delägarna Kung Fu Invest och Partnerinvest Norr. Medlen ska användas för att ytterligare utveckla verktyget.

– Vi är väldigt stolta över att ha säkerställt denna nyemission. Mindforce går in i en ny fas med nya möjligheter, säger Anders Rabbe, vd på Mindforce, i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi ser fram emot att genomföra ett kliniskt program med Fig som en del av behandling och stöd för människor med depression och bipolär sjukdom. Och vi välkomnar Colibri Ventures och First Venture som nya aktieägare på resan framåt, fortsätter han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons