Annons

Klart: Etablerar tillfällig direktlinje till Visby – ”Detta är goda nyheter”

NYHETER Under Almedalsveckan i juli anordnas två direktresor mellan Skellefteå och Gotland.

Annons

Politikerveckan i Almedalen anordnas i början av juli och brukar vara ett välbesökt event. De senaste åren har evenemanget fått genomföras i annan form, på grund av pandemin, men i sommar ska Almedalsveckan anordnas som vanligt i Visby igen.

I samband med detta kommer flygbolaget BRA att anordna två direktresor mellan Skellefteå Airport och Visby. Planet lättar från Skellefteå lördagen den 2 juli, och från Visby på onsdagen den 6 juli.

– Detta är goda nyheter, med den tillväxt som sker i Skellefteå och norra Sverige skapar även detta möjligheter för Skellefteå, konstaterar Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport, i ett pressmeddelande.

Annons

– Att vi nu har direkt förbindelse underlättar för smidigare och mer hållbara flygresor samtidigt som vi långsiktigt kan få flexibla och anpassade lösningar för oss i norra Sverige, fortsätter han.

Enligt Skellefteå Airport blir detta den enda direktlinjen till Visby från norra Sverige. BRA ska också genomföra flygningarna med 100 procent inköpt bioflygbränsle.

– Almedalen handlar mycket om att tillsammans diskutera framtidens lösningar – inte minst framtida hållbara lösningar. Tillsammans med näringslivet i Skellefteå har vi valt att visa att framtidens effektiva och mer hållbara infrastruktur redan är här, säger Maria Fiskerud, hållbarhetschef på BRA.

Annons

Sedan tidigare är det också klart att BRA tänker återupprätta sommartrafiken mellan Skellefteå och Göteborg, som introducerades i fjol. Den rutten ska trafikeras mellan den 15 juli och 15 augusti.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons