Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto. Pexels / Skellefteå kommun

Skellefteå kommun massanställer – erbjuder 200 vikarier fast jobb: ”Avvecklar helt enkelt Las-listan”

NYHETER Enligt Skellefteå kommun kommer samtliga inlasade vårdbiträden i hemtjänsten och på vård- och omsorgsboenden att erbjudas tillsvidareanställning från den 1 april. Varje vårdbiträde som därefter uppnår företrädesrätt enligt Las kommer också att erbjudas anställning, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Det är närmare 200 vikarier som vid ett och samma tillfälle kommer att erbjudas tillsvidareanställning.

– Vi avvecklar helt enkelt Las-listan för vårdbiträden, vilket känns otroligt bra. Nu kan vi erbjuda en snabbare väg från vikariat till tillsvidareanställning, säger Sonny Bergmark, verksamhetschef för hemtjänsten.

– Jag gläds med alla medarbetare som vi nu kan erbjuda en tryggare anställning! Vi vill vara en bra arbetsgivare som man väljer att stanna kvar hos, fortsätter Linda Dehlin, verksamhetschef för vård- och omsorgsboende, i pressmeddelandet.

Annons

Det här är en del i att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt som kommunen erbjuder medarbetarna en tryggare anställningsform så avvecklas företrädeslistan, vilket innebär att lediga jobb kan annonseras externt. Det ger kommunen möjlighet att nå ut på ett annat sätt, även till personer som kan tänka sig att flytta till Västerbotten.

Skellefteå kommun skriver att de som arbetsgivare även kommer fortsätta arbeta för att motivera medarbetare till kompetensutveckling, en annan viktig nyckel för att säkra kompetensförsörjningen.

Sedan tidigare har kommunen arbetat bort företrädeslistorna för undersköterskor och för stödassistenter inom Stöd och service.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons