Annons
Bilden på sedlarna är tagen under polisens ingripande på hotellet. Foto: Arkivbild / Polisen

Prostitution i Skellefteå – polisen konfronterade man efter besök på hotellrum • Kvinnan erbjöds stöd

NYHETER Förra veckan följde polisen upp ett tips om prostitution, vilket ledde dem till ett hotell i Skellefteå. En man konfronteras och lagfördes på plats. Från spåren i rummet ska polisen nu försöka identifiera fler misstänkta personer.

Annons

Enligt Skelleftepolisen ska en utländsk kvinna i 25-årsåldern ha utannonserat sina tjänster. Genom kontakt med kollegor i landet kunde de fastslå hennes identitet. Polisen konstaterade även att kvinnan, liksom många andra, ingår i ett nätverk där en “manager” sköter bokningar till ockerpriser, medan kvinnorna står för arbete och risk.

– Tack vare våra goda samarbetspartners på stadens hotell kunde vi lokalisera henne till ett hotellrum. Efter en kort tids spaning råkade vi, ansikte mot ansikte, möta en man som ej såg ut att höra hemma där, berättar polisen på Instagram.

Mannen blev insläppt på kvinnans hotellrum. Polisen gick för att hämta nyckeln, för att genomföra en husrannsakan, men innan den påbörjades hann mannen bli klar. Han kom ut, konfronterades och lagfördes på plats.

Liksom så många andra män kom det som en överraskning.

– Liksom så många andra män kom det som en överraskning när vi berättade hur denna bransch fungerar, vem som tjänar de stora pengarna och saker vi får höra av kvinnorna när vi samtalar med dem, skriver polisen.

Kvinnan erbjöds stöd

Kvinnan förhördes och berättade precis vad som hänt. Enligt polisen brukar de flesta göra det. Hon erbjöds polisiärt och socialt stöd, men nekade, vilket också är vanligt. Enligt polisen ber många först om hjälp när de utsätts för brott, eller inser att deras nätverk inte håller vad de lovat och istället utfärdar hot.

– Gränspolisen kontaktades och kvinnan har nu en vecka på sig att lämna landet för att undvika inreseförbud. För även om det inte är olagligt att sälja sexuella tjänster så är det inte en okej källa för finansiering av sitt uppehälle, skriver polisen.

Är inte en okej källa för finansiering av sitt uppehälle.

– Att de får lämna landet gör i sin tur Sverige mindre attraktivt för nätverken att skicka sina offer till, förklarar de.

Skelleftepolisen tror att fler gärningsmän har använt hotellrummet, av husrannsakan och sängkläderna att döma. Från spåren kommer polisen att försöka identifiera fler misstänkta personer.

– Att köpa en annan människa innebär alltid en risk för ett besök av oss, skriver de.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons