Annons
Mattias Remahl vid Railcare. Foto: Patrick Degerman / David Persson

Railcare landar nytt uppdrag – värt 30 miljoner kronor: ”Väldigt glada”

NÄRINGSLIV Skelleftehamnsföretaget Railcare har tecknat avtal med Infranord och fått ett uppdrag som är värt 30 miljoner kronor.

Annons

Railcare ska uppgradera två diesellok i sin lokverkstad i Långsele. Arbetet ska påbörjas inom kort och pågå under större delen av 2022, ett uppdrag värt 30 miljoner kronor, och uppgraderingen sker med arbetsmiljö, hållbarhet och prestanda i fokus.

De ska bland annat byta till steg V-motorer i loken, så att de uppfyller dagens krav på prestanda och CO2-utsläpp, och förbättra arbetsmiljön genom ny design. De kommer även göra en generell uppgradering så att lokalen blir mer moderna och miljövänliga.

Annons

– Vi är väldigt glada att Infranord valt oss som leverantör till detta uppdrag då det är helt i linje med vår ambition att vara en innovativ partner till att bygga en ännu mer hållbar järnväg, berättar Mattias Remahl, CEO på Railcare Group, i ett pressutskick.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons