Annons
Foto: Arkivbild

Helgens händelser: Tumultartade ingripanden, misstänkt brott efter olycka och våld i Skelleftebostad

NYHETER I helgen ska bland annat två av polisens ingripanden ha mötts av våldsamt motstånd – bland en rad andra händelser.

Annons

Vid halv elva-tiden på fredagskvällen var två bilar involverade i en olycka i Skellefteå. Polisen kommer att utreda olycksförloppet och har upprättat en anmälan om olovlig körning. På platsen upptäckte polisen att en av förarna inte har körkortsbehörighet.

Senare under natten mot lördag stoppades annan bilist i centrum, och polisen skrev en anmälan om förargelseväckande beteende. Hen ska ha fört oljud på allmän plats.

Tumultartat ingripande

Vid nio-tiden på lördagskvällen larmades polisen sedan om en mopedist i Skellefteå, som uppgavs köra påverkad. En patrull ryckte ut, men innan polisen fram kom fram uppstod någon form av bråk på platsen. Ytterligare resurser beordrades därför dit.

Annons

Väl framme omhändertogs mopedföraren, misstänkt för rattfylleri. En passagerare omhändertogs även enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Ingripandet blev tumultartat och föraren, en man i 40-årsåldern, är förutom rattfylleri också misstänkt för våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och grov olovlig körning.

Även bilist blev våldsam

Vid lunchtid på söndagen larmades polisen sedan om våld i en Skelleftebostad. En patrull åkte dit och en man i 70-årsåldern greps. Han misstänks ha misshandlat en kvinna i bostaden. Polisen upprättade samtidigt en motanmälan om misshandel.

Annons

Slutligen, vid tio-tiden på söndagskvällen, satte polisen stopp för en misstänkt färd i Gamla Falmark. När sållningsinstrumentet åkte fram blåste bilföraren också positivt, så han medtogs för provtagning. Polisen upptäckte även att mannen saknar körkort.

Även här ska ingripandet ha blivit tumultartat. Enligt polisen blev mannen våldsam. Utöver rattfylleri och olovlig körning misstänks han därför för våld mot tjänsteman.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons