Annons
Polisen tror att fler brott kan ske i närtid. Foto: Pexels / Arkivbild

Bedragare i farten – polisen går ut med varning efter brott mot äldre

NYHETER En serie brott har nyligen riktats mot äldre personer i region Nord, så nu går polisen ut med en varning till allmänheten.

Annons

I helgen skedde ett fullbordat bedrägeri i Örnsköldsvik, meddelar polisen, som även uppfattat signaler om eventuella bedrägeriförsök i Örnsköldsvik och Umeå. Ännu har ingen misstänkt person frihetsberövats, så polisen tror att fler brott kan ske i närtid.

Tillvägagångssätten är liknande; en finsktalande person har tagit kontakt med äldre personer och påstått sig vara en släkting, som behöver låna pengar. Enligt polisen har det också hänt att personen bara frågat lite kring eventuell hemtjänst och liknande.

Annons

De uppmanar dig att prata med dina äldre anhöriga om risken för bedrägerier och stöld i hemmet, likaså vikten av att vara kritisk mot okända besökare eller personer som ringer. Polisen har mer information om hur åldringsbrott kan förebyggas här.

Om ett brott eller misstänkt försök till brott sker, ring 114 14 eller besök polisen för att göra en anmälan. Vid pågående brott eller i akut situation är det 112 som gäller.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons