Annons
Baserat på pressmeddelande
Hanna Vallmark. Foto: Patrick Degerman

Hemvändare får ny, unik roll på näringslivskontoret i Skellefteå: ”Väldigt roligt och inspirerande”

NYHETER Näringslivskontoret får en ny nyckelspelare. Den 6 september kliver Hanna Vallmark in i den helt nya tjänsten som ansvarig för Skellefteås kompetensattraktion; ett arbete som sker i nära samarbete med marknadsenheten, som länge arbetat med Skellefteås attraktionsarbete. Det meddelar Skellefteå kommun.

Annons

30-åriga hemvändaren Hanna Vallmark är civilingenjör inom energiteknik och har främst arbetat som projektledare inom flera olika tekniska branscher. Hanna är certifierad förändringsledare och har även erfarenhet som kommunikationsledare.

Hon är positiv till Skellefteås förutsättningar att kunna attrahera talanger till platsen.

– Skellefteå är en otroligt spännande plats att bo och verka på och den senaste tidens utveckling är en styrka i sig. Att få vara delaktig i större samhällsförändringar kommer att locka hit flera talanger med olika bakgrunder och kompetenser, berättar Hanna.

– Den snabba utvecklingstakten har skapat glädje och enat Skellefteborna, vilket ger goda förutsättningar för långsiktiga samarbeten, fortsätter hon i pressmeddelandet.

Annons

Välkommen rekrytering

Anja Palm, näringslivschef vid Skellefteå kommun, är glad över rekryteringen. Hon ser fram emot att komma igång med attraktionsarbetet tillsammans med Hanna.

– Hon kommer in med nya perspektiv och med sina erfarenheter som projektledare har Hanna bra förutsättningar att ta sig an kompetensattraktion som är ett komplext område. Vi fastnade för hennes energi och det stora engagemang hon visar för Skellefteås utveckling och just de här frågorna. I den nya rollen kommer hon bidra till en ännu närmare dialog med arbetsgivarna, vilket hjälper oss att få en bra bild av vilka kompetenser som kommer behövas och att hitta samarbeten om hur vi ska nå ut till målgruppen om att framtidens karriärmöjligheter finns i Skellefteå, säger Anja.

Annons

Skellefteå kommuns marknadschef Helena Renström är också glad för förvärvet.

– Förutom hennes erfarenhet inom arbetslivet så är Hanna en hemvändare som har god förståelse för processen att flytta till Skellefteå. Den erfarenheten är också viktig när vi ska vidareutveckla arbetet med att attrahera olika typer av kompetenser till Skellefteå, oavsett var i världen man flyttar ifrån, berättar hon i pressmeddelandet.

– Hanna kommer in i ett arbete som redan idag rullar på bra, men där vi ser att vi behöver förstärkning för att uppnå de mål som är satta för befolkningsökningen.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons