Annons
Foto: Pixabay

Smittspridningen minskar i länet – lägsta covid-veckosiffran på länge

NYHETER Smittspridningen minskar i Västerbotten. Förra veckan bekräftades covid-19 hos 181 personer i länet, meddelar regionen.

Annons

Smittskyddsläkare Stephan Stenmark är glad att den stabiliserande trenden håller i sig. I ett pressmeddelande betonar han samtidigt vikten av att fortsätta följa råden.

– Den smittspridning som trots allt sker beror på våra beteenden och handlanden i vardagen. Det går alltså att påverka genom att följa de nationella råden, säger han.

Undvik trängsel, handla ensam, umgås i en mindre krets, res smittsäkert, stanna hemma vid sjukdom och testa dig vid symtom. Använd också munskydd i särskilda situationer som kollektivtrafik och när du inte kan hålla avstånd, uppmanar han.

Annons

Lägsta veckosiffran på länge

Smittspridningen minskar i länet. Förra veckan bekräftades 126 personer smittade i Umeområdet, 44 i Skellefteområdet, 6 i södra Lappland och 5 som är folkbokförda utanför Västerbotten – och detta är den lägsta veckosiffran sedan vecka 43, 2020.

Smittspridning sker både i sociala privata sammanhang, på arbetsplatser och skolor samt inom familjer. De flesta nya fallen återfinns fortfarande i yngre åldersgrupper.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons