Annons
Louise Hansen har gjort sig hemmastadd i Skellefteå och trivs mycket bra.

Efter mycket hårt arbete – Louise tar över verksamheten i centrum: ”Det gäller att tro på sig själv”

NÄRINGSLIV På torsdagen blev det officiellt – Louise Hansen tar över den medicinska skönhetskliniken Estetic i centrala Skellefteå som ny franchisetagare i kedjan, som hon länge kämpat för att bli.

Annons

I juli 2019 satte sig Louise Hansen i bilen tillsammans med sin man och son, lämnade danska Fredericia och körde över 160 mil norrut. Mest för sonens taekwondo-karriärs skull. Han fick en inbjudan att träna på Soo Shim vid ett tidigare träningsläger och de ville ge honom de bästa möjligheterna. Det har bland annat resulterat i ett SM-guld.

Året därpå fick en dotter till parets vänner i Danmark också möjlighet att elitsatsa på Soo Shim, så nu är de fyra som bor i huset på Sunnanå. Louise berättar att de trivs.

Det har blivit hemma, vi känner det.

– Väldigt bra. Det har blivit hemma, vi känner det. Skellefteå är hemma, säger hon.

Hon tycker bland annat om att kunna cykla överallt. I Danmark upptog transporterna en besvärande stor del av vardagen. Hon tycker också om att Skellefteå känns tryggt.

Annons

– Det är en liten stad, ändå finns nästan allting. Vi har också haft enkelt att hitta nya vänner, vilket har med taekwondon att göra. Jag träffar också mycket folk i jobbet.

En dröm som besannats

Louise är utbildad sjuksköterska. Efter flytten började hon arbeta på lasarettet, men drömmen om att jobba med medicinska skönhetsbehandlingar fanns där. När hon sedan passerade Estetic-skyltfönstret sade hon ”kanske här, någon dag” till sin man.

– Han skrattade och sade ”vänta bara, du kommer att ta över”, berättar Louise glatt.

Louise Hansen har hunnit fundera på sätt att utveckla verksamheten.

I februari 2020 gjorde hon sin första dag på kliniken. Här jobbar hon bland annat med botox och fillers, fettfrysning och laserbehandlingar. Det är ett socialt yrke, vilket hon tycker om – och från och med nu kommer Louise att få basa helt över verksamheten.

Hon har jobbat hårt och länge för det här. Coronapandemin har inte gjort det lättare.

Det gäller att tro på sig själv.

– Det gäller att tro på sig själv och kämpa. Sedan har jag alltid haft otrolig backning av min man. Ibland har det varit riktigt tufft och han har varit ett stort stöd, säger hon.

– Sedan fortsätter det att vara Estetic även om jag tar över. Kunderna ska inte behöva oroa sig. De har kvar samma säkerhet, samma medlemskap och så vidare, säger hon.

Annons

Introducerar nytt koncept

Louise har funderat på sätt att utveckla verksamheten och tänker anordna stängda kundkvällar för sällskap. De ska kunna få utbildningar, behandlingar och bara ha kul.

– Det är ett koncept som jag har funderat på. Jag har pratat lite med mina kunder om detta och alla tycker att det låter jättekul, att få göra en tjejkväll på Estetic helt enkelt.

Alla tycker att det låter jättekul.

Tills vidare måste sällskapen begränsas till max sju personer, av säkerhetsskäl. Louise jobbar också med munskydd och det här med hygien är en självklarhet, berättar hon.

– Det är extremt viktigt när man jobbar med injektioner, coronapandemi eller inte.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons