Annons
Foto: Jonas Westling / Pexels

Vill stötta hårt drabbad bransch – Backa Skellefteå utmanar företag med fin gest för deras anställda

NÄRINGSLIV Backa Skellefteå utmanar kommunens företag att stötta det lokala och bjuda sina medarbetare på mat den 26 mars.

Annons

Backa Skellefteås utmaning handlar om att bjuda medarbetarna på fika, lunch eller middag från lokala restauranger eller kaféer. I ett pressmeddelande berättar Sanna Orellano vid Skellefteå Science City att de vill peppa företagen att uppmuntra sina anställda, som betyder så mycket, samtidigt som de kan backa verksamheterna.

Detta sammanfaller väl med Bizbuz och Alvargalan den 26 mars, dagen då Skellefteås näringsliv hyllas. Efter året med covid-19, hemmaarbetet och alla restriktioner tycker även Backa Skellefteå att det känns viktigare än någonsin att få fira någonting ihop.

– Att dessutom få göra det under en och samma dag känns extra kraftfullt och välbehövligt just nu, berättar Petra Liuski vid Hello Future i pressmeddelandet.

Initiativtagarna beskriver restaurangerna och kaféerna som avgörande för ett levande Skellefteå och hoppas att den 26 mars kommer att bli den stora take away-dagen.

Fakta: Backa Skellefteå

#backaskellefteå skapades av Visit Skellefteå, Hello Future, Norma Coffee House, Fotograf Jonas Westling, Skellefteå Science City/The Great Northern för att stötta det lokala näringslivet och lokalsamhället under covid-19. Med #backaskellefteå som grund har andra initiativ avknoppats; bland annat utbildningsinsatser, #backaensyrra, handla lokalt- och take away-kampanjer.

Källa: Backa Skellefteå

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons