Annons

Räddningstjänsten ryckte ut: Först brand i container – sedan i soprum

NYHETER På onsdagsaftonen utbröt en brand i en container vid Västerbottensteatern. Under natten brann det sedan i ett soprum.

Annons

Containerbranden utspelade sig på baksidan av byggnaden. När räddningstjänsten kom till platsen slog höga lågor upp mot skyn, men det övergick snabbt till bolmande rök så fort släckningsarbetet kommit igång. Insatsen vid teatern blev inte långvarig.

Det såg ut som att containern stod nära byggnaden?

– Ganska nära. Samtdigt är det ofta ingen fara, containerbränder brukar upptäckas tidigt. Det kan bli mycket rök men, förklarar räddningstjänstens Magnus Nyberg.

Med vatten i containern kan resterna av innehållet frysa och bli besvärligt att hantera. Innan räddningstjänsten lämnade platsen tog de därför snabbt kontakt med ägaren.

Senare under natten mot torsdag larmades räddningstjänsten på nytt, efter att rök setts komma från ett fristående soprum på Norrböle. Larmet kom klockan 01.43.

– Den branden var också ganska okomplicerad. De sade att det gick väldigt snabbt att släcka. Den upptäcktes snabbt trots den sena timmen, berättar Magnus Nyberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons