Annons
Peter Carlsson. Pressbild: Northvolt

Northvolt kombinerar styrkor med bolag i USA – etablerar nytt center: ”Vi kan göra betydande framsteg”

NÄRINGSLIV På onsdagen tillkännager Northvolt att de köper batteritekniksbolaget Cuberg och etablerar ett teknologicenter i Silicon Valley, dator- och elektronikindustrin hjärta i Kalifornien.

Annons

På samma sätt som Northvolt jobbar batteritekniksbolaget Cuberg med utveckling och produktion av litiumjon-baserade battericeller. Bland annat för eldrivna flygplan. Sedan starten 2015 har Cuberg landat kunder som Boeing och BETA Technologies samt finansiärer som Kaliforniens energikommission och USA:s energidepartement.

I ett pressmeddelande berättar Peter Carlsson, grundare och vd på Northvolt, att Cuberg-teamet visat en exceptionell förmåga att utveckla teknologi i världsklass.

– Genom att kombinera dessa styrkor med kunskapen och teknologin på Northvolt kan vi göra betydande framsteg inom både prestanda och säkerhet, och samtidigt driva ned kostnaderna för nästa generations battericeller, säger Peter Carlsson.

Annons

Parallellt med förvärvet ska Northvolt etablera ett avancerat teknologicenter i Silicon Valley, för vidare utveckling och optimering av litiumjonceller. Härifrån kan Northvolt även bygga kontakter med andra ledande teknikföretag och universitet i området.

Dagens Industri har varit i kontakt med Jesper Wigardt, kommunikationschef på Northvolt, och han avböjer att kommentera köpeskillingen i förvärvet av Cuberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons