Annons
Foto: Pexels / Skärmdump från trailern

Spelstudio i Skellefteå med på listan i internationellt urval: ”Otroligt år för spelindustrin”

NYHETER Global Top Round, en global accelerator för nystartade spelutvecklare, har valt ut tio spelstudios att arbeta med under de närmaste åren – och Skellefteföretaget Flat Tail Studios är ett.

Annons

Flat Tail Studios ingår i Global Top Rounds ”Top 10 pics of 2020”. Det innebär att de kommer att erbjudas stöttning kring publicering, affärsstrategi och investeringar.

Indiestudion i Skellefteå grundades 2018 och deras första titel är Last Farewell; ett survival co-op spel som går ut på att överleva så länge som möjligt tillsammans med andra. Flat Tail Studios har släppt en trailer till Last Farewell, som går att se här.

Med på topp 10-listan finns även spelstudion Overflow i Linköping. Andra studios på listan är baserade i Norge, Finland, Frankrike, Spanien, Sydkorea, Italien och Malaysia.

– 2020 var ett otroligt år för spelindustrin, trots covid-19, och detta har återspeglats i årets ansökningar. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med alla begåvade team, säger Rick Nahm, grundare och operativ chef på Global Top Round, i ett uttalande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons