Annons
Baserat på pressmeddelande

Besöksförbud vid rutinultraljud återinförs efter senaste ökningen

NYHETER Från och med den 4 november återinförs det tidigare besöksförbudet på specialistmödravårdsmottagningarna i länet. Det skriver Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Annons

Besöksförbudet vid rutinultraljudet återinförs nu med anledning av ökningen av antal fall bekräftad covid-19, bland både invånare och vårdpersonal i Västerbotten. Region Västerbotten skriver att detta görs för att ge patienter och personal en säkrare miljö.

– Men jag vill vara tydlig med att det inte sker några förändringar kring förlossning och BB. Så länge partnern eller annan närmast anhörig är frisk får hen vara med då, säger Olov Grankvist, verksamhetschef Centrum för obstetrik och gynekologi.

Besöksförbudet lättades den 14 september då partner eller annan närmast anhörig åter kunde vara med vid BB-avdelningen och rutinultraljudet, men återinförs alltså till viss del. Övriga besök på specialistmödravården har hela tiden haft besöksförbud.

Annons

På alla tre sjukhus i länet gäller som tidigare möjligheten för partner eller annan närmast anhörig att vara med under tiden på BB-avdelningen, i mån av plats.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons