Annons
Foto: Arkivbild

Skelleftepolisens helg: Högljudda bilister, stöld och stöldförsök – påträffade stöldgods hos kvinna

NYHETER Flera misstänkta brott har sysselsatt polisen i helgen.

Annons

Klockan 04.19, natten till lördag: Polisen larmas om en person som rycker i dörrar och ringer på hemma hos boende i ett flerfamiljshus i Skellefteå. Polisen kommer till platsen, söker i närområdet och snart påträffas en misstänkt man 30-årsåldern.

Mannen får följa med polisen för provtagning och tillnyktring. Han misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk) och för att ha skadat en dörr till fastigheten.

Det uppstår även misstankar om stöld, eftersom polisen hittar egendom på mannen som ska tillhöra någon annan. Utredningen ska visa varför han hade dessa saker.

Klockan 10.48 på lördag: Polisen kontaktas om ett inbrott i ett förråd i Ursviken. En patrull åker dit, håller förhör och upprättar en anmälan. En husrannsakan görs hos en misstänkt kvinna, varpå stöldgodset hittas och sedan lämnas tillbaka till ägaren.

Annons

Natten till söndag: Polisen får flera samtal om trafikanter som spelar väldigt hög musik, bland annat i Skellefteå. Polisen åker ut och pratar med några av dem.

Klockan 21.15 på söndag: Ett vittne slår larm om ett pågående stöldförsök ur en container i Skellefteå. En patrull kommer till platsen och påträffar en misstänkt man i 50-årsåldern, som förs till polisstationen. Efter förhör försätts mannen på fri fot.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons