Annons
Baserat på pressmeddelande
En gejser på Island. Pressbild: Lövångers Bygg

Prestigefylld order till lokalt företag – levererar till kraftverk-bygge på Island: ”Otroligt kul”

NÄRINGSLIV Lövångers Bygg har fått en prestigefylld order från globala och börsnoterade företaget Climeon. De har valt Lövångers Bygg som leverantör av byggnader till ett Climeon-kraftverk som byggs på Island, skriver Lövångers Bygg i ett pressmeddelande.

Annons

Climeon är ett produktbolag inom energiteknik, som har utvecklat en skalbar produkt som omvandlar lågtempererad spillvärme eller geotermisk värme till ren elektricitet.

Detta har uppmärksammats på bland annat Island, där man har lång erfarenhet av att utnyttja energin i marken för produktion av el och uppvärmning av byggnader.

Genom Climeons teknik möjliggörs nu elproduktion vid lägre temperaturer än vad som tidigare varit möjligt. Enligt pressmeddelandet har det fått den isländska projektutvecklaren Varmaorka att lägga en order på totalt 197 Climeon-system.

Climeon-systemen kräver dock ett gediget skalskydd som skyddar kraftverken från väder och vind. Det har medfört att man letat efter en leverantör som kan leverera lättmonterade och hållbara byggnader som kan smälta in fint i den isländska miljön.

Annons

Joakim Jaeger, leveransprojektledare på Climeon, i pressmeddelandet:

– Vi hade behov av byggnader som var av hög kvalité och som var enkla att montera ihop. Självklart hade vi också krav på att byggnaderna skulle vara miljövänliga och närmast underhållsfria, vilket Lövångers Bygg kunde erbjuda, berättar han.

Jonas Sjölin, vd på Lövångers Bygg, fortsätter:

– Våra produkter passade väl då vi tillverkar en av marknadens mest lättmonterade och hållbara byggnader i trä. I deras fall har byggnaden dessutom utrustats med en fasadpanel som har extra hög hållbarhet. Byggnaden blir då näst intill underhållsfri och kommer efter något år att få en silvergrå yta och smälta fint in i naturen.

Annons

Den första byggnaden har nu tillverkats och levererats till Island. Lövångers Bygg skriver att man nu ser fram emot ett givande samarbete. Jonas Sjölin är stolt.

– Känns otroligt kul att de valt oss på Lövångers Bygg och att vi kunde leva upp till deras förväntningar. Det här är ett spännande projekt som vi kommer följa noggrant.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Lövångers Bygg
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons