Annons

Helgens händelser: Rattfylleri, högljudda fordon och vapenhot

NYHETER Polisen larmades om en rad olika händelser i helgen.

Annons

Natten till lördag: En man i 50-årsåldern ska ha blivit hotfull mot en taxichaufför i Skellefteå. Klockan 02.17 utlöste chauffören sitt överfallslarm och polisen ryckte ut.

Polisen meddelar att någon form av vapen ska ha använts när hoten riktades.

Enligt RLC-befäl Johan Lindegren greps därför mannen misstänkt för grovt olaga hot. Efter utredningsåtgärder hävdes gripandet och den misstänkte försattes på fri fot.

Lördag kväll: Klockan 23.45 stoppades och kontrollerades en bil på Anderstorp. Patrullen fick misstankar om att föraren, en man i 20-årsåldern, inte var nykter och han medtogs för provtagning. En anmälan om misstänkt rattfylleri har upprättats.

Annons

Natten till söndag: Polisen fick flera samtal om högljudda samlingar av fordon på olika platser i Skellefteå. Enligt samtliga samtal till polisen var ljudnivån väldigt hög.

– Polispatruller i Skellefteå jobbar i mån av tid med att försöka stävja den upplevda problematiken, skrev Johan Lindegren på polisens hemsida samma natt.

Natten till söndag: Senare vid klockan 04.00 larmades polisen till en restaurang i centrum. Flera personer ska ha varit inblandade i ett bråk, men det ska ha lugnat ned sig snabbt. När polisen kom fram till restaurangen var det lugnt på platsen.

En anmälan har upprättats, skriver polisens kommunikatör Elisabeth Glaas.

Annons

Söndag kväll: Tre barn fördes till sjukhus efter en olycka utanför Tavelsjö. En flicka fördes till intensivvårdsavdelningen för vård. Mer om händelsen går att läsa här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons