Annons
A-lagstränaren Benjamin Åkerlund och ett spelögonblick från i helgen. Foto: Privat

Segerhelg för Skellefteå BSK – bjuder in till prova på-dagar: ”Doftar framtidstro i klubben”

SPORT I helgen drabbade Skellefteå BSK:s A-lag och juniorlag samman med Sundsvall BSC Mosquitoes och knep samtliga segrar. Klubben anordnar nu prova på-dagar för alla mellan 16 och 25 år.

Annons

Juniorerna vann första matchen med 16-9 och andra med 23-7. Tränaren Joel Andersson sammanfattar spelet som stabilt rakt igenom, med någon liten svacka.

– Vi gjorde två riktigt bra laginsatser. Det var övertygande segrar, säger han.

Även A-laget tog dubbla matchsegrar mot Sundsvalls regionserielag. Matcherna slutade 10-7 och 16-6. Tränaren Benjamin Åkerlund ger mycket beröm till spelarna.

– Jag känner mig jättestolt, samtidigt är segrarna inte överraskande. Vi har utvecklats så pass bra. Det är en kombination av riktigt bra lagsammanhållning och att vi har tränat bra under väldigt lång tid. Det känns som att vi kommer att ta andelar nu.

Framtidstro i klubben

Fortsatt stabile Shawn Dempsey klev in som pitcher i A-lagets första match, som var jämn till en början. Benjamin berättar att de började dra ifrån vid femte inningen.

– Då började vi slå bättre. Sedan kände vi att Shawn tröttnade lite grann och då kom rutinerade Petrus Johansson in. Han stängde matchen på ett imponerande sätt.

Annons

Marcus Öhlund startade som pitcher i andra matchen. Lite trevande till en början, men tränaren berättar att han spelade bättre och bättre under matchens gång.

Petrus Johansson och den unge A-lagstalangen Kim Wikström får en särskild eloge.

– Det doftar framtidstro i hela klubben, säger Benjamin.

Välkomnar många fler

Joel berättar att Skellefteå BSK har varit på frammarsch sedan nytändningen 2017.

– Vi har vuxit fort och det har gått otroligt bra, men vi är inte nöjda ännu, säger han.

Klubben vill bredda alla sina lag och anordnar nu prova på-tillfällen för både baseboll och softboll, varje måndag klockan 17.30, för personer mellan 16 och 25 år.

Annons

På planen vid Bollgränd hålls även nybörjarträningar för personer födda -05, -06 och -07 på tisdagar klockan 17.00. Joel hoppas att många ska komma förbi och prova.

– Jag brinner också för att det ska finnas bredd på sporterna i stan, säger han.

– Alla gillar inte hockey eller fotboll. Det kanske sitter någon hemma som är en jätteduktiga idrottare, men som bara inte har hittat sin sport, fortsätter Joel.

Vad är charmen med baseboll och softboll enligt dig Benjamin?

– Det passar alla. Det är individuella lagsporter där alla kan bidra lika mycket, men på olika sätt. Sedan tror jag att det betyder jättemycket att tillhöra just Skellefteå BSK. Vi har en ba organisation, duktiga coacher och en anrikt klubbmärke, säger han.

– Det finns någonting att vara stolt över här. Ungdomssatsningen som vi har gjort har också genererat stora, duktiga grupper som har väldigt kul tillsammans.

Fakta: Skellefteå BSK

Skellefteå Baseboll Softboll Klubb är en av Sveriges mest anrika baseboll/softboll-föreningar. Klubben bildades 1971 och har vunnit åtta SM-guld (!) genom åren.

2017 gjordes en nysatsning efter några års dvala. Klubbens målsättning är att prioritera barn- och ungdomsverksamhet, i syfte att bygga en stark och hållbar förening.

Nolltolerans gäller för mobbing, utanförskap, diskriminering, droger och doping.

Källa: Skellefteå BSK

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons