Annons
Steffen Valla och hans familj trivs på Skellefteå Camping. Foto: Privat / Ludwig Eriksson / Pixabay

Steffen är expert på att semestra i Skellefteå – har besökt staden 16 somrar: ”Är kjempeflott”

HEMESTER I sommar kan det bli en semester på hemmaplan för många Skelleftebor. För att få tips om hur det kan vara tog Megafonen kontakt med en riktig expert; Steffen Valla från Norge som besökt staden de senaste 16 åren.

Annons

Norrmannen Steffen Valla har sedan han var 13 år besökt Skellefteå camping på somrarna. Till en början med sina föräldrar, och de senaste åren tillsammans med sina egna barn.

När Megafonen når honom via telefon berättar han varför.

– Skellefteå är kjempeflott. Det har allt man kan behöva med badpark, Lilleputtlandet och många fler saker för barn att uppleva. Det har dessutom alltid varit en trygg plats att vara i, både nu och när jag var barn, säger Steffen.

Inte långt till något

Korta avstånd mellan aktiviteter och service är något som Steffen lyfter fram som ett stort plus.

– Det är inte långt till något. Du har både Solbacken och stan inom korta avstånd, säger han.

Annons

Förutom att sola och bada brukar familjen Valla besöka ett antal motorevenemang, hälsa på vänner som de lärt känna under åren, ta promenader och “bara må gott”.

– En sväng till Boda Borg brukar vi också alltid hinna med för att se om man klarar av några banor, säger han.

”Husvagnen är redo”

Denna sommar kommer dock att bli lite annorlunda. För det första är det osäkert om familjen kan åka till Sverige över huvud taget på grund av covid-19, och om de väl gör det så kan de tvingas att hitta på nya aktiviteter.

– Som det ser ut just nu är det 50/50 om vi får åka, men husvagnen är redo. En plan är att vi åker till Skellefteå i tre veckor för att sedan ta de två sista veckorna av semestern för att sitta i karantän i Norge innan vi måste börja jobba igen, säger Steffen.

Annons

Om ni tar er hit – vad ska ni då hitta på med tanke på att en hel del event är inställda?

– Det finns ändå mycket att göra. Vi hyrde till exempel vattenskotrar för något år sedan och körde ut till Byske. Det var ascoolt, säger Steffen som avslutar med att försöka sätta fingret på varför det är så många norrmän som semestrar i Sverige.

– Det är något speciellt med Sverige. Det måste vara för att ni har så raka vägar, och billig öl, säger han och skrattar.

Artikeln är en del av Megafonen nr 5 – 2020. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons