Annons
Gerd Nilsson och Annika Sjöblom utanför butiken på onsdagsmorgonen.

Efter konkursen – i dag öppnar butiken igen: ”Fantastiskt roligt”

NÄRINGSLIV Fanny-butiken i centrala Skellefteå har räddats.

Annons

I april gick moderbolaget Emil Mode, med anor från 1874, i konkurs tillsammans med dess tio Fanny-butiker i Sverige. Butiken i Skellefteå startade 2003 och flyttade till hörnet på gågatan i centrum under hösten 2019 – och i dag öppnar den igen.

– Det är fantastiskt roligt, säger butikschef Annika Sjöblom mitt i morgonstöket.

En konkursförvaltare har drivit verksamheten sedan i april. Annika berättar att inventarierna lades ut för försäljning och att ingen annan än Claes Warpe, vd för det konkursade Emil Mode-bolaget, lade ett vinnande bud när fristtiden gick ut.

I dag har sju av tio Fanny-butiker räddats från att slutgiltigt bomma igen.

– Han driver det här genom ett nytt bolag, Claes J’son Mode, säger Annika.

Annons

”Rullgardin ned”

Fram till pandemin ska butiken i Skellefteå och hela kedjan ha varit välmående.

– Vi har haft en målgrupp som är lite åt det äldre hållet, men när vi flyttade till den nya lokalen fick vi en bredare kundstock. Det öppnade upp ögonen för yngre tjejer, men när coronan kom in i bilden blev det rullgardin ned, berättar Annika.

– Det blev som att hela stan dog. Många i vår målgrupp har uppmanats att hålla sig inomhus och det får man såklart respektera, men det blev oerhört kännbart.

Annons

Förutom Annika jobbar Gerd Nilsson, Isabel Östlund och Annika Forsberg i butiken. De har bestämt sig för att inte dra alltför stort på nyöppningen, med anledning av direktiven om social distansering. Ingen ska heller behöva trängas.

– Lokalen är stor, men vi vill inte att alla ska komma på en gång, säger Annika.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons