Annons
Baserat på pressmeddelande
Moröskolans klass 2 B var med på invigningen och testade de hindren på den nya barnhinderbanan som de själva varit med och gett namnförslag till. Foto: Skellefteå kommun

Barnhinderbanan på Vitberget invigd: ”Roligt att se hur barnen funderat och tänkt”

AKTIVITET I fredags invigdes den nya barnhinderbanan som ligger precis intill den stora hinderbanan på Vitberget.

Annons

Ett 20-tal klasser i årskurs 1-3 runt om i Skellefteå kommun har varit med i en tävling och bidragit med namn till de nio olika hindren på den nya barnhinderbanan på Vitberget.

– Eleverna fick bilder på hindren som de har utgått ifrån, berättar Martin Wikström, projektledare.

Ett stort antal namnförslag kom in. Efter att nio namnförslag valts ut, ett till varje hinder, blev det lottdragning om vilken klass som skulle få komma till själva invigningen.

Annons

Lotten föll på Moröskolans klass 2 B som i fredags fick testa banan och göra en bedömning av hur roliga och svåra hindren är.

– Det var roligt att se hur barnen funderat och tänkt utifrån bilderna på hindren som vi skickade till dem. Det har inte varit någon lätt uppgift att välja ut namn, konstaterar projektledaren Martin Wikström som nu hoppas att många hittar till den nya barnhinderbanan på Vitberget.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons