Annons

Unga Klara till Skellefteå: ”Som att ha Dramaten för barn här på turné”

NÖJE Mellan 12 och 18 oktober är Unga Klara på besök i Skellefteå.

Annons

Unga Klara är kända både nationellt och internationellt för sitt sätt att arbeta utforskande och nyskapande med barns och ungas villkor i fokus. Uppdraget är att berätta om det viktiga och göra livsbejakande teater även om det svåra, farliga och obekväma.

Detta skriver Unga Klara i ett pressmeddelande.

– Konst och kultur är viktigt för alla! Den gör oss till klokare, friskare människor, det finns det faktiskt forskning på. Att uppleva scenkonst gör att vi övar oss på empati och förståelse för andra perspektiv och det lär oss att förstå vår omvärld och samtid, och det är minst lika viktigt för barn och unga som det är för vuxna, säger Farnaz Arbabi, konstnärlig ledare och regissör på Unga Klara.

Annons

I vanliga fall håller de till på Stadsteatern i Stockholm – men under hösten lämnar de huvudstaden för att åka på turné.

TILL SKELLEFTEÅ
På turnén kommer de bland annat till Skellefteå en hel vecka där de kommer att spela föreställningar för barn och ungdomar.

– Det är rent ut sagt lite häftigt att Unga Klara kommer hit, det är ju typ som att ha Dramaten för barn här på turné. Vi kommer att kunna erbjuda massor av scenkonst för barnen i kommunen, säger Anna-Lena Lundmark, kultursamordnare vid Skellefteå kommun, i pressmeddelandet.

I Skellefteå kommer de bland annat ha musikworkshop för barn från tre år och spela föreställningarna ”För att jag säger det”, ”Girls will make you blush”, ”X” och ”De jag egentligen är”.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons