Annons

Legenden Wayne Gretzky blir delägare i företag från Skellefteå: ”Starten på ett nytt kapitel”

FÖRETAG Skellefteåföretaget Gold Town Games får en ny delägare och ambassadör i den tidigare ishockeyspelaren Wayne Gretzky.

Annons

Gold Town Games är ett spelutvecklingsbolag från Skellefteå som hittills lanserat två mobilspel; World Hockey Manager och World Football Manager.

Det förstnämnda spelet får nu en ny ambassadör när ingen mindre än legenden Wayne Gretzky kliver in som delägare.

– Att inleda ett samarbete med en av historiens främsta idrottare, ser vi som starten på ett nytt kapitel och vårt nästa steg för att nå vår vision att bli världsledande inom mobila sportmanagerspel, säger Pär Hultgren, VD i Gold Town Games, i ett pressmeddelande.

Annons

Avtalet som skrivits gör honom till ambassadör och frontperson för mobilspelet World Hockey Manager.

– Vi gillar spelet och tror att det har stor potential att sprida glädje bland hockeyfans. Jag ser fram emot att bli ambassadör för World Hockey Manager och genom spelet fortsätta sprida kunskap och intresse om hockey, kommenterar Wayne Gretzky om sin roll och sitt delägarskap.

Wayne har en lång ishockeykarriär bakom sig och ses av många som världens bästa spelare någonsin.

– Waynes Gretzkys omfattande hockeykarriär, som spelare, ledare, coach och ägare, samstämmer med den verklighet som utspelar sig i WHM. Nu med honom som spelets frontperson ska vi skapa en än starkare spelupplevelse och expandera användarbasen, säger Pär.

Annons

Tanken från början var att det ”bara” var som ambassadör Wayne skulle arbeta med World Hockey Manager, men det slutade alltså med ett delägarskap.

– När vi inledde samtal om ett ambassadörskap kunde vi inte drömma om att det skulle leda till ett samarbete av den här magnituden. Wayne Gretzkys önskan om att bli delägare i Gold Town Games är fantastisk positivt och visar att Wayne är långsiktig i sitt engagemang. Samarbetet ökar markant våra chanser att nå djupare in på den nordamerikanska marknaden och ökar möjligheten till fler intressanta partnerskap, vilket är viktigt för vår fortsatta affärsutveckling, säger Pär.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons