Annons

Från hemlös till countrystjärna – nu kommer Doug Seegers med sin julturné till Skellefteå

NÖJE För fjärde året i rad åker countryartisten Doug Seegers på julturné i Sverige. Ett av stoppen blir i Skellefteå.

Annons

Doug Seegers blev upptäckt av den svenska publiken genom tv-programmet Jills Veranda 2014. Han var då en hemlös gatumusiker i Nashville men i och med programmet ändrades hans liv. Redan året efter gjorde han sina första spelningar i Sverige – och 2018 köpte han sitt första egna hus.

– Det är en stor dröm som har gått i uppfyllelse. På baksidan av huset har jag en stor veranda där jag kan sitta och dricka kaffe, spela gitarr och titta på alla djur som rör sig kring huset. Rådjur, ekorrar och fåglar. Och i garaget har jag inrett ett snickeri där jag tillverkar allt möjligt, bland annat min nya säng som jag är ganska stolt över, säger Doug i ett pressmeddelande.

Annons

De senaste åren har han även åkt på julturnéer i Sverige med Erikshjälpen där han dragit fullt hus från Malmö i söder till Piteå i norr.

– Det var fantastiska konserter, med mycket känsla, äkthet och så klart glimrande bra musik. Nu ser vi på Erikshjälpen fram emot en ny julturné där fler människor får ta del av Doug Seegers unika berättelse och musik. Vi är också tacksamma över att han återigen låter julturnén göra gott för barn som lever i utsatta situationer, säger Samuel Åhl, eventansvarig på Erikshjälpen.

I år blir första gången som denna julturné stannar i Skellefteå.

– Det känns kul att vi lyckats placera en av hans spelningar här, säger Markus Nyström, lokal arrangör på North Event.

Annons

Julkonserten kommer att bli en blandning av Dougs egenskrivna musik och julklassiker. Allt med inslag av country.

– Bland musiken bjuder han även på fina berättelser och bra mellansnack, säger Markus.

Julkonserten i Skellefteå, som samlar in pengar till utsatta barn i Rumänien, är i Pingstkyrkan den 16 november.

Lyssna på Doug Seegers här:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons