Annons

Stor tatueringsmässa lockar från hela världen: ”Hoppas göra detta till ett återkommande event”

NÖJE I slutet av september kommer Scandics källarlokaler att fyllas med över 100 lokala, nationella och internationella tatuerare. “Vi hoppas göra detta till ett återkommande event i Skellefteå”, säger Anders Wahlström.

Annons

Konceptet med denna stora tatueringsmässa har sitt ursprung i Umeå där Anders Wahlström tillsammans med en kollega arrangerade Umeå Tattoo Fest för första gången 2016.

– Vi hade länge velat göra en större mässa för tatuerare och 2016 hittade vi en lösning med en bra lokal i Umeå, berättar Anders när Megafonen når honom via telefon.

Annons

Eventet blev lyckat och arrangerades igen 2017 – men förra året blev det ingenting.

– Vi fick det inte att fungera i den lokal vi hållit till i och vi hittade ingen annan lokal som skulle passa lika bra, säger Anders som fick upp ögonen för Skellefteå efter att två kunder från just Skellefteå tyckte att han kunde arrangera mässan där.

– Jag hade inte tänkt i de banorna innan men då kontaktade jag Visit Skellefteå och fick ett jättebra bemötande. Jag har fått mycket hjälp av dem med allt från att hitta en passande lokal till tips på att nå ut med information.

BITTERT I UMEÅ
Efter att det stått klart att mässan flyttas till Skellefteå har det varit positiva tongångar från norra delarna av Västerbotten, men inte fullt så många från de södra.

– I Umeå är det lite bittrare och det är inte många glada tillrop därifrån, men jag hoppas ändå att många kommer att ta sig till Skellefteå denna helg, säger Anders.

Foto: Sune Grabbe

Bland utställarna verkar flytten i alla fall inte avskräckt. Över 110 tatuerare kommer till mässan.

– Det är många från Sverige, men även övriga Europa samt någon enstaka från till exempel Ryssland, Argentina och USA. Vi har hunnit bygga upp ett bra rykte som gör att de vill komma hit, säger Anders.

Förutom tatuerare kommer piercare, frisörer och barberare samt utställare inom skönhet, kläder och smycken till mässan.

– Det är en kreativ skara människor som kommer bjuda på många intryck.

Så här såg det ut i Umeå för två år sedan. Foto: Sune Grabbe

Andreas, och hans kollega Sune Grabbe som är medarrangör, vill med mässan lyfta fram professionella tatuerare, deras kunskap och konst.

– Det är tyvärr många som tatuerar hemma nu för tiden och det finns många risker med det. Här vill vi lyfta och visa på förberedelser, säkerhet och kvalité, säger Anders.

VILL STANNA I SKELLEFTEÅ
Att flytta tillbaka mässan till Umeå är inte aktuellt i dagsläget.

– Nej, vi hoppas göra detta till ett återkommande event i Skellefteå och vill köra i minst tre år innan vi utvärderar hur det fungerat.

Totalt hoppas arrangören på cirka 3000 besökande under de tre dagar, 27-29 september, som mässan har öppet.

Det här är en artikel ur nya Megafonen – läs hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons