Annons

Northvolt-personal cyklar till Skellefteå – vill träffa allmänheten på lördag: ”Nästan alla våra anställda på plats”

FÖRETAG Batteriföretaget har kickoff i Skellefteå med sina cirka 300 anställda.

Annons

I helgen, den 12-14 september, genomför Northvolt sin årliga kickoff. En stor del av deras nästan 300 anställda kommer att ta sig till Skellefteå – men istället för flyg kommer de att ta tåg och elcykel.

Kickoffen påbörjades idag, torsdag, med att de anställda i Stockholm och Västerås tog cykeln till Uppsala där de ska hoppa på nattåget till Umeå. Därefter ska de cykla till Burträsk, där de stannar en natt, och slutligen till Skellefteå. Totalt blir det cirka 24 mil på elcykel.

Annons

Väl i Skellefteå kommer Northvolts anställda bland annat att samlas på Folkparken där de vill träffa Skelleftebor mellan 12.30 och 14.30 på lördag.

– Vi vill gärna träffa så många skelleftebor som möjligt på Folkparken, säger Jesper Wigart, kommunikationschef, till Megafonen och fortsätter:

– Vi kommer att ha nästan alla våra anställda på plats, och det blir kul för dem att få träffa skellefteborna och berätta om fabriken och vad som kommer att ske under kommande år. De kommer också kunna prata om vilka jobbmöjligheter som kommer att finnas, vilka produkter vi kommer att tillverka till våra kunder och vad vi menar när pratar om att tillverka gröna batterier.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons