Annons

Gospelkungen Samuel Ljungblahd till Burträsk: ”Både jullåtar och Samuels övriga stora hits”

MUSIK I mellandagarna kommer soul- och gospelartisten Samuel Ljungblahd till Burträsk. “Det känns magiskt att få hit en så folkkär artist nu när han är som mest aktuell”.

Annons

Samuel Ljungblahd, som har beskrivits som Sveriges främsta gospelartist, blev känd för de stora massorna när han sjöng på prins Carl Philip och prinsessans Sofias bröllop. Just nu är han aktuell med sitt nya album Witness.

– Det nya albumet tänker jag kan beskrivas som gospel 2.0. Jag har valt att behålla textinnehållet, de starka och lätta melodierna från gospeln men adderat en dimension influerad av r’n’b, hip hop och soul, beskriver Samuel på sin egen hemsida.

GLÄDJE
Den 28 december kommer han till Burträsk kyrka för att bjuda på en fullmatad konsert.

– Många förknippar Samuel med jul efter att han släppt flera hyllade julskivor, så vi ser fram emot att få höra både jullåtar och Samuels övriga stora hits, säger arrangören Markus Nyström och fortsätter:

– Vi utlovar glädje, glädje och mer glädje! När Samuel sjunger så rycks alla åldrar med i hans svängiga melodier. Det är få artister som lyckats att underhålla så mycket som han.

Annons

Med på konserten kommer även Mats Bergqvist med pianisten Kurt Sundström – samt sångaren Andre Malmén tillsammans med Tindra Åberg, Julia Lundmark och Emeli Pettersson – att finnas.

– Från Mats kan vi vänta härliga låtar som riktar sig till människans svagare sidor. Ofta med en ton av nåd. Han kommer att sjunga lugna, snygga låtar av bland andra Frank Ådahl och Peter Hallström, säger Markus.

Andre Malmén kommer förutom att uppträda även vara konferencier under kvällen.

– Har ni inte hört honom och de lokala talangerna Tindra, Julia och Emeli sjunga så har ni något att se fram emot, säger Markus.

”FANTASTISKT”
Det här blir ett av de första arrangemang som Markus ordnar med sitt nya företag North Event AB.

– Jag har sedan tidigare jobbat med att arrangera välgörenhetskonserter på min fritid och senast anställd för projektet Work Together. Det har varit en god erfarenhet och jag har fått goda kontakter. Så efter att ha arrangerat Norrlands Största Välgörenhetskonsert i Skellefteå Kraft Arena i maj så känner jag mig nu redo att stå på egna ben, säger han och fortsätter:

– Jag älskar vår stad och älskar att komma på nya kreativa projekt att starta, så att få ha det som mitt arbete känns fantastiskt.

Det här är en artikel ur nya Megafonen – läs hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons