Annons

Ny inkubator för kreativa tjänsteföretag: ”Viktig kugge i att vi får fler företag som kan starta, växa och utvecklas här”

FÖRETAG Företagsinkubatorn Go Business öppnar i Skellefteå i höst.

Annons

Go Business är en inkubatorverksamhet med visionen att skapa tillväxt i norra Sverige genom att ge förutsättningar för kreativitet och entreprenörskap. Sedan tidigare finns de i Piteå och Luleå – men från och med i höst även i co-working huset The Great Northern i Skellefteå.

En av Go Business fyra innovationsledare, som fungerar som coacher till företagen i inkubatorprogrammen, samt platsansvarig blir Helena Strömbro Ershag som tidigare varit strateg på varumärkesbyrån Krux i Skellefteå.

– Vi vill fylla en lucka där även nystartade och ofta småskaliga företag inom tjänstesektorn kan få kunskap, verktyg och nätverk för att utveckla sina affärer. Våra företagare är ofta kreatörer och konsulter inom musik, design, media, hälsa, turism och andra tjänsteområden och det behövs en aktör i Skellefteå som är speciellt inriktad på deras behov, säger Helena i ett pressmeddelande.

Annons

Ida Lindh, näringslivsutvecklare på Skellefteå kommun, tycker att det här är en bra satsning.

– Tjänstesektorn och kreativa och kulturella näringar växer i Skellefteå. Go Business blir ett välbehövligt komplement i det företagsfrämjande systemet och en viktig kugge i att vi får fler företag som kan starta, växa och utvecklas här, säger hon.

Sista ansökningsdag till att vara med i höstens Hangout- och inkubatorprogram är den 6 september.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons