Annons

Barnyogalärare från New York håller utbildning i Skellefteå: ”Lär barn att fokusera, sträcka på sig och hitta en god hållning”

HÄLSA Carolina Lindoff från Yogi Beans besöker Skellefteå för att hålla kurs i barnyoga.

Annons

I helgen kommer läraren Carolina Lindoff från Yogi Beans till Skellefteå och ger dig chansen att utbilda dig till barnyogalärare.

– Kursen riktar sig till vuxna som vill yoga med barn och ingen tidigare yogautbildning krävs. Det viktigaste är lusten för barnyoga och viljan att förmedla yoga till barn, skriver Pia Burman, Zoloz dans & hälsa, i ett pressmeddelande.

Yogi Beans verkar främst i New York där de erbjuder såväl klasser och kurser i barnyoga som utbildningar för blivande barnyogalärare. Att hon kommer till just Skellefteå är något Pia är glad över.

– Jag blev jätteglad och stolt att de ville samarbeta med just mig och att de ville komma hit till Skellefteå i stället för att satsa på någon av de större städerna i Sverige, säger Pia.

Annons

Kursen som kommer till Skellefteå riktar in sig på att utbilda nya lärare för barnyoga i ålder 2-10 år.

– Yogi Beans barnyoga lär barn att fokusera, sträcka på sig och hitta en god hållning, röra sin kropp med kontroll och grace och hitta en inre styrka. Kursen innefattar både lustfyllt lekande lärande och avslappnande lugnande praktik. Yogi Beans översätter yogans språk till ett språk som barn älskar och uppskattar. Att yoga är något som är hjälpsamt och nyttigt även för barn är det ingen tvekan om, säger Pia.

I USA är det enligt pressmeddelandet vanligt att personer som arbetar inom skola, förskola och fysioterapi går kursen för att kunna använda verktygen i sitt arbete med barn, samt att det är många föräldrar som tar chansen att gå för att kunna använda det hemma.

– Vi hoppas på att få ett blandat gäng som går kursen med oss nu och att barnyogan kan få en större spridning i vårt område, säger Pia.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons