Annons

Populärt café gör stor renovering: ”Som en helt ny shop, fast med samma mysiga miljö”

MAT Espresso House café i Skellefteå är ett av kedjans mest framgångsrika – och nu väljer de att göra en stor renovering här.

Annons

Den svenska kaffekedjan Espresso House har idag över 400 caféer i norden varav drygt 250 ligger i Sverige. I Skellefteå öppnade de sommaren 2014 – och den etableringen har visat sig bli en succé.

– Innan de öppnade i Skellefteå var kedjans nordligaste coffee shop i Sundsvall, och jag tror att de var tveksamma på om det skulle fungera bra här uppe i norra Norrland. Men nu har det visat sig att vi i Skellefteå är en av kedjans största i Sverige gällande omsättning, säger platschefen Sandra Lundqvist som varit med från starten.

Nyligen prisades caféet i Skellefteå som Sveriges näst bästa Espresso House 2018.

– Varje år uppmärksammas de shoppar som har presterat bäst under hela året. Vem som vinner baseras bland annat på ekonomiska resultat, service, betyg från gäster och individuella tävlingar, säger Sandra.

Resa till London
För detta belönas personalen med en resa till London.

– Det känns fantastiskt kul att vi i en relativt liten stad kan lyckas så bra i jämförelse med över 250 andra coffee shops. Det har vi våra gäster att tacka för, säger Sandra.

Personalen firar att de utnämnts till Sveries näst bästa Espresso House 2018 i konkurrens med drygt 250 andra caféer.

I vår väntar dessutom en stor renovering av Espresso House lokaler på Nygatan.

– Det blir en totalrenovering av inredningen, möbler, montrar, displayer och själva cafébaren. Det kommer att bli en ny sittning både inne och på uteserveringen. Det kommer se ut som en helt ny shop, fast med samma mysiga miljö, säger Sandra.

Nyöppning i mars
De beräknas börja med ombyggnationerna i mars, och om allt går som det ska är nyöppning planerad till den 23 mars.

– Vi kommer att börja på övervåningen innan vi måste stänga hela lokalen en tid för att bli klara med allt. Det känns riktigt kul att kedjan vill satsa här i Skellefteå och vi ser fram emot att välkomna alla gäster till den nyrenoverade lokalen, säger Sandra.

Artikeln publicerades i senaste numret av Megafonen – läs hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons