Annons

Tredubblar sina avgångar

Annons

Fritidsresor Skellefteå AirportFoto: Pressbild

RESA För den som vill resa till värmen från Skellefteå kommer det att finnas fler avgångar att välja på kommande vinter och sommar.

Redan i januari skrev Megafonen om att Fritidsresor – som under hösten byter namn till Tui – även kommande vinter erbjuder charterresor till Gran Canaria. De kommer att avgå från 28 oktober fram till den 7 april.

Nu står det även klart att antalet avgångar till Mallorca ökar kraftigt. Nästa år kommer sommarprogrammet till Mallorca att bli sex gånger så stort som i år.

– Efterfrågan på resor från Skellefteå Airport har överträffat alla förväntningar och därför ökar vi nu markant antalet platser både i vinter och kommande sommar, säger Mathias Bergendahl, informationschef på Fritidsresor.

Antalet personer som kan resa från Skellefteå ökar från 1 700 till 5 000 från föregående sommar- och vintersäsong.

– Allt fler upptäcker fördelen med att flyga från sin lokala flygplats. Därför satsar vi nu vidare på Skellefteå Airport, en expansiv flygplats och ett upptagningsområde med stark tillväxt, säger Mathias.

Robert Lindberg, Skellefteå Airport, är nöjd med satsningen.

– Det är en enorm investering som Fritidsresor gör i vår region och det är vi jätteglada för. Vi har jobbat nära Fritidsresor under åren och har en bra relation, säger han.

Resorna till Mallorca från Skellefteå 2017 avgår mellan 19 maj och 15 september.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons