Annons

Här öppnar de ett steakhouse

Annons

1600_texas_longhorn_DSC_2425_fixMagnus Hallberg ser fram emot att öppna Texas Longhorn.

MAT Nu är det bekräftat – det blir ett Texas Longhorn Steakhouse som öppnar i lokalen där Coasters tidigare höll till. “Ambitionen är att öppna i slutet av september”

Redan i maj kunde Megafonen berätta att det mest troligt var restaurangkonceptet Texas Longhorn som skulle flytta in i den lokalen som tidigare varit Coasters – och nu är det bekräftat.

– Det känns jätteroligt. Vi tror att det här kommer att bredda Skellefteå både geografiskt och matmässigt, säger Magnus Hallberg som tillsammans med Niclas Hällgren är initiativtagare.

Restaurangen blir enligt duon Skellefteås första renodlade steakhouse som använder sig av kolgrillar i köket året om.

– Det ger den karaktäristiska smaken som bara kolgrillar kan ge, som vi personligen tycker är det godaste. Här är det fullt fokus på att servera riktigt bra kött, säger Niclas.

Den första Texas Longhorn-restaurangen öppnade 1994 i Stockholm, och sedan dess har det växt till ett koncept som snart har totalt 33 serveringsställen i Sverige, varav Östersund och Umeå är de orter som ligger närmast Skellefteå.

Kedjan har två koncept – Burgers & Deli och Steakhouse. I Skellefteå blir det ett steakhouse.

– Konceptet är bra mat till bra pris, och det finns ett talesätt inom koncernen att man aldrig ska lämna ett Texas Longhorn hungrig, pank eller missnöjd. Det är precis vad vi ska jobba efter, säger Magnus.

För tillfället håller lokalen på att renoveras i den stil som kännetecknar Texas Longhorn.

– Det blir mycket trä, metall och detaljer som ger en mysig miljö, säger Niclas.

I slutet av september planeras restaurangen att öppnas.

Artikeln publicerades ursprungligen i nya numret av Megafonentidningen:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons