Annons
Falkträsket – en pärla nära Skellefteå stad.

Åtta badplatser att njuta av i Skellefteå – från svala havsstränder till varma sjöar

SOMMAR I Skellefteå kommun finns mängder med badplatser – här är några av våra favoriter.

Annons

Sjöbosand, Falmark
Badvänlig sandstrand med kanske varmast vatten i kommunen. Glasskiosk finns.

Långnäsbadet, Burträsk
Västerbottens längsta sandstrand som sträcker sig över 500 meter. Det är relativt långgrunt och barnvänligt. Här finns även  beachvolleybollplaner och stranden passar bra för aktiviteter i och med att den är så stor.

Lövångers Havsbad
Klössand En riktig pärla i Skellefteå kommun. Aningen mer avskilt än Byske och Boviken.

Byske Havsbad
Femstjärnig anläggning med stor fin sandstrand – och om du inte gillar sanden finns även ett tempererat utebad med fyra vattenrutschbanor.

Annons

Bovikens Havsbad
Bara en mil från Skellefteå ligger sandstranden Bovikens Havsbad och väntar på dig. Möjlighet att köpa mat, glass och andra förfriskningar finns.

Falkträsket
Det mest centrala badet om du bortser från Skellefteälven och Vitbergsbadet. Här ligger du skönt på gräset och slipper sand i badkläderna. Fin brygga och kiosk finns. Även brygga anpassad för personer med funktionsnedsättning finns här.

Danielsten, Bureå
Långgrund och badvänlig havsvik med härlig sandbotten, knappa kilometern öster om Bureå samhälle. Sanden är härligt finkornig och här finns vollybollplan samt omklädningsrum.

Gullsand, Söderbodan
Sandstrand vid havet intill Söderbodan, öster om Ostvik. Badplatsen är inte alltför långgrund och den ligger lagom skyddad från kyliga nordvindar. En självklar sommarfavorit.

Megafonen i samarbete med Visit Skellefteå

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons