Annons

Jonna blev fyra i sin debut

Annons

Jonna NilssonJonna Nilsson, tvåa från vänster, gjorde sin första fitnesstävling i helgen. Foto: Marica Almfalk

HÄLSA Skellefteåbon Jonna Nilsson blev idag fyra på fitnesstävlingen Better Bodies Challenge i Stockholm.

19-åriga Jonna Nilsson, Team Athletic Store, tävlade i disciplinen Body Fitness, -163 cm.

– Fysiken bedöms utifrån vissa kriterier vilket innebär att man ska ha en vältränad och symmetrisk fysik med låg fettprocent, förklarar Jonna som slutade på fjärde plats.

– Som den vinnarskalle jag är hade det smakat bättre med en pallplats men jag är jätteglad ändå, framförallt eftersom de jag tävlade mot är betydligt äldre än mig och har erfarenheter och meriter sedan förut.

Hur har tiden inför tävlingen varit?

– Det har varit en berg- och dalbana. Tanken var från början att tävla i november och jag dietade då i 12 veckor, men åkte på en kraftig hjärnskakning och fick ställa in tävlingen. Cirka 6 veckor efter det hoppade jag på dieten igen och har nu kört 15 veckor med diet och hård träning fram till tävlingsdebuten, säger Jonna.

Jonna Nilsson

Hur ska du fira nu?

– Det blir att släppa lös matmonstret, som varit inlåst alldeles för länge, här i Stockholm – och när jag kommer hem till Skellefteå väntar falukorv och stuvade makaroner.

Blir det fler tävlingar framöver?

– Jag har inte bestämt mig när nästa tävling blir. Först ska jag känna efter vad kroppen pallar. Jag är dock sugen och taggad på hösttävlingarna där jag dessutom har möjlighet att tävla i juniorklasserna.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons