Annons

Tävlar i Idol-revanschen

Annons

Gabriel FontanaGabriel Fontana. Foto: Magnus Lindkvist

NÖJE Skellefteåbon Gabriel Fontana är med i Idol-revanschen: ”Det är helt crazy!”

Gabriel Fontana – som flyttade till Skellefteå med sin man i augusti förra året – sökte till Idol genom att skicka in en videoaudition tidigare i år. Han kallades till Stockholm för att sjunga inför juryn men fick ingen guldbiljett av dem.

– Det var en jättehäftig upplevelse och det var kul att träffa juryn. Tyvärr kunde jag inte så mycket svenska då men jag var glad ändå, berättar han.

Han åkte hem till Skellefteå och tänkte inte mer på Idol förrän han plötsligt fick ett samtal från en av producenterna. Där fick han veta att de ville erbjuda honom en plats i Idol-revanschen.

– Det är ett program där de valt ut tre personer med mycket personlighet som inte passar in i exakt det som den vanliga juryn letar efter, men ändå har potential att bli en stjärna, säger Gabriel.

Idol-revanschen leds av musik- och humorgruppen De Vet Du.

– Jag var från början rädd att jag skulle bli ett skämt, men jag ser inte på det så längre. Visst, det är mycket humor men jag har fått enormt bra respons och det är bara positiva saker jag får höra.

Spela in egen låt
Gabriel följs av flera tusen personer på sociala medier och antalet ökar varje dag.

– Jag har över ett hundra meddelanden på Facebook som jag inte hunnit svara på än. Jag önskar att jag var bättre på svenska så att jag kunde interagera mer med dem.

Vinnaren av Idol-revanschen får spela in en egen låt med musikvideo och sedan uppträda med låten i Globen under Idol-finalen.

– Det är helt crazy. Jag vill verkligen vinna, det skulle vara galet!

Deltagarna coachas av De Vet Du men det är tittarna som röstar fram sin favorit.

– Jag håller tummarna, det här är som en dröm, säger han.

Idol-revanschen sänds i Idol-extra som visas efter de ordinarie Idol-sändningarna på fredagar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons