Igår åt vi sill till middag.
Kanske kan man tycka att sillbehovet ska vara mättat men så är icke fallet. Inte för mig. Eller min sambo. Jag älskar sill och äter det alldeles med alldeles för lång tid mellan gångerna.
Sill är en sån där rätt som jag aldrig skulle be barnen att äta. De tycker inte om det och det har jag full förståelse för. När jag var själv var barn så tyckte jag att sill var ett riktigt snuskigt påhitt och vi fick alltid varmkorv med bröd då de vuxna glupade i sig sin sill.
Precis så ser det ut hemma hos oss också.
Välj dina strider liksom.
Hur viktigt är det att barnen äter precis det du gör? Oftast gör våra barn det, men när det är såna speciella saker så får de nåt annat om de vill. För jag erbjuder dem alltid att äta samma sak som oss. Det tycker jag man ska göra för plötsligt en dag så gillar de det!
Till helgen blir det Musselsoppa för oss vuxna och då slipper de också.
Fisktjejen i delin får hem fina blåmusslor till helgen och då bara måste jag köpa. Det är ju lite både och det där med att jobba i en delidisk.
Vårt inte alls så lilla matkonto blir knappast mindre kostsamt.
Igår, när maten var så lättlagad, så preppade jag inför dagens middag också.
Alltså att göra så är SÅ mycket värt.
Idag när jag kommer hem från jobb och dagishämtning så är pajskalen uttryckta i formarna och tacofärsen är gjord.
Det är bara att slå på ugnen och varva grejer till Tacopaj. Magiskt skönt!
Receptet på min Tacopaj har ni fått förr. Den är riktigt god.
~
Suss Tacopaj
Pajdeg grundrecept:
100 gram smör
3 dl dinkelmjöl (eller ta flera sorter och blanda det mjöl du vill)
2 msk creme fraiche
1 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Tärna smöret.
Nyp ihop med mjölet och salt.
Tillsätt creme fraiche och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut i en pajform, nagga och förgrädda 5 minuter.
fyllning:
400 g köttfärs
tacokrydda (hemlagad hittar du HÄR)
2-3 tomater
täcke:
5 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
salt
peppar från kvarn
ca 2 dl riven ost, gärna vällagrad som WB eller parmesan
Bryn köttfärsen i smör i stekpanna.
Krydda med tacokrydda.
Blanda ingredienserna till täcket.
Lägg köttfärsfräset i pajskalet.
Skiva tomaterna och lägg över.
Häll cremefraiche-röran över.
Strö över riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Njut med sallad, guacamole eller annat gott!
Tips!
Täcket kan tyckas fett och onödigt men det blir väldigt gott.
Jag brukar göra det av alla småslattar jag har hemma i kylen. Jag har alltid lite ”slattar” av Philadelphia light, creme fraiche av båda sorter, gräddfil och en klick majonnäs.
Perfekt kylskåpsrensare!
Annars kan du givetvis byta täcket mot magra produkter eller strunta i det helt och hållet.
Men utan, då blir pajen inte lika god.
~
Jamen så iväg på jobbet igen.
♥