Gjorde just en senapssill till imorrn som står i min kyl nu och gottar sig.
Du får receptet!
Senapssill med honung och yoghurt för 6-8 på buffé
1 frp 5min-sill (420 gram)
1 äggula
1 msk dijonsenap
3 msk skånsk senap
2 msk honung
1 dl rapsolja
1½ krm salt
1 krm svartpeppar från kvarn
2 msk hackad färsk dill
1 krm dillfrön
5 kryddpepparkorn
2 msk turkisk eller grekisk yoghurt
Låt sillen rinna av och skär i 2 cm stora bitar.
Blanda gulan med senap och honung till en slät smet.
Tillsätt oljan droppvis och vispa ordentligt.
Tillsätt yoghurten.
Krydda med salt, peppar, dillfrön, dill och mortlade kryddpepparkorn.
Lägg sillbitarna i senapssåsen och förvara i en glasburk med lock ca 24 timmar.
Garnera med dill vid servering.
~