Gårdagens middag. Först hade jag en annan plan, men så blev det såhär.
Lite medelhavsinspirerad i smakerna och fräsch trots att den är krämig.
Våra barn är inga stora fan av ris och vi äter i stort sett alltid basmatisris när vi gör det.
Men när jag kokar riset med en grönsaksbuljongtäning i vattnet så älskar de det! Kan vara ett tips till er kanske?’
Själv kommer jag ihåg uppväxten på rundpotatis och mandelpotatis.
Jag tyckte det var så dåligt med potatis jämt, särskilt mandelpotatis, och när man fick ris eller ännu bättre, pasta, så var lyckan gjord!
Pasta är för våra barn vad potatis var för oss kanske.
Standardtillbehöret..
Kyckling med citron & oliver för 4
1 frp kycklinglårfileér à 600 gram
1 paket bacon (kan uteslutas)
5 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong eller fond
2 vitlöksklyftor, pressade
2 dl matlagnings- eller vanlig grädde
½ citron, saft och skal
1 kvist rosmarin, hackad
ganska mycket persilja, hackad
ordentligt med oliver med kärna, gröna och/eller svarta
svartpeppar från kvarn
ev. salt (tänk på att både bacon, buljong och oliver är salt!)
maizena att reda av
1. Skär kycklingen i mindre bitar.
2. Bryn till fin färg i lite olja i en stekpanna.
3. Krydda med svartpeppar från kvarn och lite salt.
4. Häll på vattnet och buljongtärningen och koka ca 5 minuter.
5. Tillsätt citronskal och saft, rosmarin och grädde.
6. Låt koka nån minut.
7. Red ev. av med maizena till lämplig konsistens.
8. Lägg i oliver och persilja och servera!
~
Hallen:
Bredspacklad första varvet, slipas idag och bredspacklat ett varv till.
Sen blir det målar-Suss!
Idag ska jag ut och köpa lite fler krokar och eventuellt lite fler förvaringskorgar.
Rosa färg till trappen inhandlas också idag.
Kanske till och med en lampa om jag springer på nån som passar, vi får se. En har jag redan köpt.
♥