Annons
Annons

Rabarbermuffins med Mynta!

Annons MOBILE TOP

Idag har vi haft sol för första gången på väldigt många dagar.
Därför har jag gått bananas ute i trädgården precis hela dagen sedan 10 imorse.
Beskurit äppelträd, gått hårt fram på de stackars jordgubbsrevorna som gärna skulle bo i gräsmattan om de bara fick överleva men jag har ingen plats för dem. Dragit grenar och klippt i buskar, tagit sommarens blomster och planterat om i inne-krukor så de ska få bo inne tills våren kommer igen. Fixat med alla pelargoner så de ska få övervintra i garaget och grävt upp min fina Rosmarin som inte kan överleva ute över vintern i vår växtzon och planterat i kruka och tagit in i köket.
Jag har även skördat Äppelmynta.
Jag måste ta en ört i taget för det växer nåt kopiöst i pallkragarna nu trots att det bara regnar och är kallt.
På nåt underligt vis så växer det ännu en omgång (tredje) av Rabarber i två av mina tre plantor. Härligt tycker jag!

Här kommer ett smaskigt recept på muffins och det kommer från boken ”Sju årstider i Majas kök”. Det går jättebra att göra på frusen rabarber också om man inte har färsk.

~

Rabarbermuffins med mynta och mandel, 40 små eller 14 stora

2 dl mandel
300 g rabarber
200 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
2 dl hackad mynta
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Skålla och skala mandeln.
Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar (0,5-1 cm).
Rör smör och socker poröst i matberedare eller med elvisp.
Mixa mandeln och rör ihop med smör- och sockerblandningen.
Rör i äggen, ett i sänder.
Rör i myntan.
Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Vänd slutligen ner rabarbern.
Fyll muffinsformar till ungefär tre fjärdedelar.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10–15 minuter om du använder små formar, 15–20 om du använder stora.
~


Annons
Annons
Annons
Annons