Annons
SKELLEFTEÅ Höstens föreställningar kan du nu köpa biljetter till.">

Idag släpps biljetterna

class="alignnone size-full wp-image-7513" title="Västerbotten" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2011/09/Teaterbilder-1-av-6.jpg" alt="" width="468" height="209"/> SKELLEFTEÅ Höstens föreställningar kan du nu köpa biljetter till.

Annons


Foto: Patrick Degerman

SKELLEFTEÅ Höstens föreställningar kan du nu köpa biljetter till.

Hösten innebär oftast att det börjar bli dags för premiärer på många olika föreställningar. Här följer en kort beskrivning av några föreställningar, som vi på megafonen har snappat upp från Västerbottensteatern.


Foto: Peter Lilja & Sofia Lindblom

HOHAJ

En kärlekshistoria i Västerbottens utmarker. Av Elisabeth Rynell.

PREMIÄR 8 OKTOBER KL 15:00 I SKELLEFTEÅ!

Till Hohaj kommer två människor vandrande i två olika tider. Båda är på flykt sin  egen sorg och drivs allt djupare in i skogen, in i obebyggt land. Detta är i grunden en historia om att våga bli älskad och om att välja livet trots att döden står för  dörren.

I Marias (Margareta Niss) sorg väcks kärlekshistorien till liv. Vi möter Inna (Ellenor
Lindgren), främlingen Aron (Matthew Zajac) som ”klev iland i Simrishamn och började gå norrut”, och fadern Knövel (Greger Ottosson) som hela livet slitit hårt för överlevnaden.

De nyupptrampade stigarna korsar andra stigar, gamla stigar, berättelser från en svunnen tid om kärlek med livet som insats i Västerbottens utmarker som i denna
berättelse bär namnet Hohaj.

Dramatiseringen av Elisabeth Rynells roman är gjord av Ellenor Lindgren, som tidigare gjort succé med Sara Lidmans Lifsens Rot. Matthew Zajac från Skottland återkommer nu för andra gången till Västerbottens-teatern, senast vi såg honom var 2008 i When we dead awaken av Ibsen.

Kärlek, passion och gamla surdegar

av och med Sara Lindh
En stämningsfull timme med mycket kärlek, passionerad diskbänksromantik och gamla surdegar! Sara blandar sånger ur Marlene Dietrich, Zarah Leander, Greta Keller och Edith Piaf repertoar med Karin Boye, Edith Södergran, Pär Lagerkvist och absurda komiska anekdoter och tankar ur sitt eget liv.   
Av och med Sara Lindh. Pianist: Niklas Fransson


Foto: Sofia Lindblom

Pappa Jörgen

av och med Jörgen Svedberg

En berättande musikshow med Jörgen Svedberg. Ni får följa med på en resa från dom första tafatta raggningsförsöken till den sanna kärleken och föräldraskapet. 
”Varför pratas det så lite om hur det är för oss pappor när vi blir gravida? Det händer grejer med kroppen! Humörsvängningar, känslostormar och viktuppgång. Kläder blev för små men var fanns alla pappakläder?!”

Soppopera

– En vandring med Puccini och Paolo Coelho.  Av och med Pia-Karin Helsing

En personlig föreställning av och med Pia-Karin Helsing om livet och de drömmar vi bär med oss. Föreställningen kretsar kring Pia-Karins pilgrimsvandring till Santiago de Compostela 2007. En vandring med avstamp i Puccinis tårdrypande arior och Paolo Coelhos kloka texter.

Det musikaliska konceptet är spännande – Puccinis passionerade arior sjungs till en cello ensemble. Cellisterna är Pia-Karin själv, inspelad i Norrbottensteaterns studio.

Tonvikten i föreställningen ligger på sången och de sex Pucciniariorna, däribland ”Senza Mamma”, Si mi chiamano Mimi” och naturligtvis publikfavoriten ”O mio babbino caro”.


Foto: PS Media

Mens Night

Av och med Monica Lindgren och Åsa Persson.

Välkomna till en galen humortimme med två av norrlands främsta kvinnliga komiker! Monica Lindgren och Åsa Persson! Hittills har duon gjort succé överallt och nu kommer de äntligen till Västerbottensteatern i en föreställning för både män och kvinnor. Vill ni skratta åt dem? Er själva? Människor och företeelser i er närhet? Välkomna till Mens Night!

Så där…Nu är det bara börja boka dina biljetter. De bokarna ni på Turistbyrån. Mer information får ni på västerbottensteatern.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons