Annons
SKELLEFTEÅ Mörka fläckar på huden? Ego har lösningen.">

Solen har sina fläckar

class="alignnone size-full wp-image-2025" title="solen" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2010/06/solen.jpg" alt="" width="468" height="152"/> SKELLEFTEÅ Mörka fläckar på huden? Ego har lösningen.

Annons

SKELLEFTEÅ Mörka fläckar på huden? Ego har lösningen.

Solen har denna sommar varit frikostig med sina strålar. Otroligt skönt, men det innebär också att huden blir vad vi hudterapeuter kallar ”solskadad”. Det innebär att huden blir grov, torr och oelastisk. I värsta fall får man pigmenteringar, det vill säga mörka fläckar.

Vad beror det på att dessa uppstår? Dels så är det solen som är boven. Men även hormoner, läkemedel, stress, kosmetika/parfym som är applicerade lokalt på huden och även sårläkning kan ge upphov till fläckar. Den vanligaste hyperpigmenteringen kallas melasma. Det drabbar främst kvinnor och beror på hormoner i kombination med solljus. Detta är väldigt vanligt vid graviditet och användning av p-piller.

Vad kan man göra om man har fått pigmenteringar?

På Ego jobbar vi med dermalogicas ChromaWhiteTRx, en serie produkter framtagna för att behandla alla typer av pigmenteringar. Ett 3-stegssystem som förbereder, intensivbehandlar och skyddar huden. Dessa innehåller ingredienser som peelar, verkar pigmentutjämnande, motverkar framtida missfärgningar och ger lyster till huden. Produkterna ska användas morgon och kväll i minst 8 veckor. Då har cellomsättningen varit optimal och då kan man se vilket resultat man fått.

Viktigt att komma ihåg är att resultatet beror dels på hur djupt i huden pigmenteringarna sitter, dels på vilken typ av pigmentering det är. Hormonell och sårläkningspigmentering är mer svårbehandlad än den skada som orsakas av rent solljus.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons