Annons
SKELLEFTEÅ I år ska fler få plats och få uppleva torget på ett nytt sätt.">

Torget på ett nytt sätt

class="alignnone size-full wp-image-2340" title="Enbar" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2010/07/enbar.jpg" alt="" width="468" height="220"/> SKELLEFTEÅ I år ska fler få plats och få uppleva torget på ett nytt sätt.

Annons


Fredrik Bäckman, projektansvarig. Foto: Magnus Lindkvist

SKELLEFTEÅ I år ska fler få plats och få uppleva torget på ett nytt sätt.

Enbartältet, som tidigare har huserat längst ner vid älven, tog redan ifjol ett steg upp till Strandgatan. I år kommer de att ta ännu ett längre kliv upp: Till Möjligheternas torg.

– Där kommer detta finns plats för över tusen sittande gäster, säger Fredrik Bäckman, projektansvarig för restaurangtältet och fortsätter:

– Vi har länge velat prova att göra nått på torget men inte haft den möjligheten då det oftast stått en livescen där. Men nu så har vi vår chans att få prova detta då festivalen valt att flytta en av scenerna, samt att det håller på att byggas om nere vid hela älvsbrinken just nu.

I tältet finns det gott om underhållningsvärde hela helgen. Här kommer ett axplock från det utbud som erbjuds.

– Helgens husband blir det lokala och populära husbandet Krutov&Co som spelar onsdag till lördag. Nytt för i år blir att det kommer att komma in gästartister varje kväll som ska hjälpa till att förstärka draget under kvällarna, säger Bäckman.

– På torsdagskvällen kommer Åsa Persson, komikern från Piteå som ska sätta guldkant tillsammans med sin pianist, så förbered er på många och långa skratt. Dagen till ära kommer även Volvo att finnas på plats i tältet, och visa upp nya spännande bilar ur deras sortiment.

Fredagskvällen kommer att innehålla en blandning av krutov och Tysklandsturnerande popgänget Lovestoned, med bland andra Skelleftetjejen Emelie Fjellström.

Under lördagen kommer bröderna Rongedahl, samt en hemlig gästartist att uppträda.

Kenneth Vidmark även kallad Skellefteå:s duktigaste pianotrubadur eller pianoentertainer kommer att underhålla vid luncherna onsdag – lördag i Restaurangtorget mellan ca. 12.00-13.00 . Kenneth har en repertoar som kommer att passa alla åldrar.

I år har man tagit hjälp av Food Catering, som kommer att leverera och servera mat under helgen. Det kommer att funka som så att man beställer maten först och sedan handlar man drycken, och sedan tar man sig en plats inne i tältet.

Här är exempel ur menyn:

– BBQ Shank chili och honungsglacerad, potatis/basilikasallad med syrlig ingefärs yoghurt

– BBQ Steak med mango och jerkglace, chilibearnaise & krämig cajunpotatissallad

– Steak & Sandwich Chiabatta med BBQ-steak, sallad, lök och aioli

– Börjar det vattnas i munnen så ska ni se till att boka Er plats omgående i torgtältet.

Ring: 0910-77 77 02, för mer info och bordsbeställning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons