Annons

Joypeak

Datum: 18 juni 2016 Plats: Brukskyrkan Ursviken Börjar: 12.00

Sebastian StaxxSebastian Stakset, även känd som Sebbe Staxx. Foto: Pressbild

Den kristna festivalen Joypeak som arrangeras vid Brukskyrkan i Ursviken har till årets evenemang bokat Sebastian Stakset, även känd som artisten Sebbe Staxx som tidigare var med i gruppen Kartellen där han nu slutat. Han kommer både att föreläsa och bjuda på en minispelning senare på kvällen.

– Han har en intressant story att dela med sig av som handlar om att ha varit i de mörkaste kretsar till att ha tagit sig ur det, säger Lillemor Ivansson, artistansvarig i Joypeaks ledningsgrupp, till Megafonen.

Kan bokningen ses som kontroversiell med tanke på Sebastians förflutna?

– Absolut, men det är flera år sedan han tog steget och fann en ny kristen väg. Vi tycker att det är viktigt att människor får en ny chans och det är mycket det som kyrkan står för, att det finns möjlighet till förlåtelse.

Joypeak började för 19 år sedan som ett drogfritt arrangemang i samband med skolavslutningarna och har sedan dess utvecklats till en familjefestival.

– Vi vill hitta tillbaka till att nå ungdomar genom till exempel sådana här bokningar och samarbeten med fritidsgårdar. Men självklart kommer det även fortsättningsvis att vara en familjefest under dagen med hoppborg och allt som hör till, säger Lillemor.

Bakom Joypeak står S:t Örjans församling, Brukskyrkan Ursviken, Frälsningsarmén Skelleftehamn och EFS Ursviken. Årets upplaga av festivalen är lördag den 18 juni.

Fler event

Annons