Redan!
Tiden går fort, jag hinner knappt med.
Idag är sambon ute på after work och jag och barnen gör pizza homemade style. Underbart att både dom och jag tycker det är godare än köpt från pizzerian!
Den här degen är från Leilas ”One more slice” men det finns många goda varianter.
Prova med surdeg!
Basic pizzadeg, 4 stora pizzor
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2-6 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet.
Tillsätt socker, salt och olja.
Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin ca 10 minuter tills den är elastisk eller en bra stund längre för hand.
Strö över lite mjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
Smaksätt med valfri fyllning.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Tomatsås brukar jag koka ihop av :
en finhackad och mjukstekt lök
två vitlöksklyftor
två burkar krossade tomater el mogna tomater
en skvätt citron el balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
en nypa socker eller lite honung
färsk timjan, oregano eller andra örter
~