Annons
Annons
Saed Atiqullah utanför sin foodtruck på måndagen. Han hade tänkt öppna på Stationsgatan den 1 september men det återstår ännu en del att fixa, så nu siktar han på slutet av månaden. Foto: Jonas Nilsson

Saed växlar upp – skaffat lokal och öppnar restaurang i centrala stan

MAT Saed Atiqullah som driver Meat & Beat, en foodtruck med fokus på smashburgare, växlar upp och startar restaurang i en liten lokal på Stationsgatan i Skellefteå.

Annons MOBILE TOP

Det har gått fort för 28-årige Saed Atiqullah som premiäröppnade sin foodtruck på nationaldagen den 6 juni. Innan dess var han processoperatör på Northvolt och en av alla som tvingades överväga sina alternativ när skeppet började gå under.

Han har jobbat med mat förut och såg en möjlighet i just smashburgare, som det inte finns så mycket av i stan, och bestämde sig då för att våga satsa.

– Det har gått fint. Jag har blivit varm i kläderna nu både matmässigt och i kontakten med kunderna, så det är skönt, säger Saed i dag.

Annons
Saed har smashburgare på menyn, en del kycklingrätter och när Meat & Beat kommit igång som restaurang ska han utöka menyn och även erbjuda pizza. Foto: Jonas Nilsson
Men fokus kommer fortsatt att ligga på olika smashburgare. Foto: Jonas Nilsson

Men till en början var han orolig för hur det skulle gå. Saed har velat få en årsplats på Guldtorget men har än så länge bara kunnat stå där några enstaka dagar åt gången, så han har flyttat runt istället för att få det att hålla. I helgen stod han exempelvis i Kåge.

– Jag har också stått i Falkträsket, på Summertime och Trästock, på Skellefteå kommun-festen, Burträsk marknad och sådär, men också fått många ”nej”, säger han.

Jag har blivit varm i kläderna nu, både matmässigt och i kontakten med kunderna, så det är skönt.

Startar restaurang

För att komma bort från kringflackandet och få sin fasta punkt väljer han nu att växla upp. Meat & Beat kommer att öppna som restaurang i den lilla lokalen på Stationsgatan där King BBQ höll till för ett tag sedan och Sushi Bar innan dess.

Annons
Hittills har endast tillfälliga platser varit lediga på torget i Skellefteå och Saed har inte kunnat stå där så länge som han velat. Genom att öppna en restaurang kommer han runt det. Foto: Jonas Nilsson
Meat & Beat öppnar i den mindre lokalen på Stationsgatan där matställena King BBQ och Sushi Bar tidigare hållit till. Öppningen sker preliminärt i slutet av september. Foto: Jonas Nilsson

Han har målat om i lokalen och säger att det mesta är färdigt, men att lite pappersarbete återstår och att utrustning fortfarande behöver installeras, så just nu siktar Saed på att öppna i slutet av september.

Han tänker utveckla menyn då och erbjuda pizza som komplement men även fortsatt ska fokus ligga på smashburgare.

– Det känns bra. Jag vill utvecklas och komma framåt och om jag bromsas en väg så väljer jag en annan. Det är mycket mer ansvar med en restaurang också men jag kommer att kämpa stenhårt för att klara det, säger Saed Atiqullah.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons