Annons
Sponsrad artikel
Norrplåt invigde sina nya lokaler på Nålvägen 4 den 8 maj i år. Här syns personal från företaget samlar. “Alla som jobbar här kan plåt och plåttak. Vare sig du är en privatperson som vill köpa ett fönsterbleck eller en byggfirma som köper ett helt tak så hjälper vi till med tips och råd”, säger vd Fredrik Wiklund.

Kvalité, engagemang & service – allt du behöver för ett takbyte: “Det blir enklare för kunden”

ANNONS Tidigare i år gick Norrplåt och Falks Plåtprodukter ihop – och tillsammans med den Norrländska koncernen Nordprofil kan de nu leverera allt som har med plåttak att göra. “Det blir enklare för kunden”, säger Fredrik Wiklund.

Norrplåt är ett Skellefteföretag som startades av Fredrik Wiklund och Jonas Boman 2011. De hade tidigare jobbat tillsammans inom branschen men kände att det var dags för något eget.

– Vi köpte inkråmet till ett äldre plåtslageri och drog igång med sex anställda, det blev en bra start, berättar Fredrik när vi träffas på Nålvägen, Anderstorp, där de nu håller till.

I vårt koncept ska ledtid från order till leverans vara överlägset bäst på marknaden.

Under åren har de växt med ytterligare ett par anställda och gradvis utökat sitt erbjudande, men aldrig gjort någon så stor satsning som i år. I maj blev de nämligen en del av den norrländska koncernen Nordprofil som sedan tidigare även förvärvat Falks Plåtprodukter i Ersmark, ett familjeföretag som startade redan på 70-talet och som framgångsrikt utvecklat sin försäljning av plåtprodukter till marknaden i Skellefteå.

– Till en början var jag lite tveksam till att bli en del av Nordprofil, men när deras vd Jens Hardegård berättade sin vision blev vi övertygade, säger Fredrik.

Fredrik Wiklund, vd på Norrplåt, och Stefan Falk, tidigare Falks Plåtprodukter, är nöjda med sammanslagningen av företagen. “Jag trivs jättebra. Vi kompletterar varandra och ökar konkurrenskraften genom att vara i samma bolag”, säger Stefan.

I visionen målade Jens upp ett samarbete där koncernens fyra enheter – som förutom i Skellefteå finns i Örnsköldsvik, Vännäs och Luleå – kan jobba tillsammans och till exempel erbjuda egen tillverkning av allt från beslag och skorstenar till ett brett sortiment av profilerad tak- och fasadplåt. Dessutom erbjuds allt som behövs runt om, exempelvis taksäkerhet, avvattning och andra tillbehör .

– Det blir bättre för både oss och kunderna, en win-win för alla, säger Fredrik.

Snabba leveranser

Att kunna erbjuda snabba leveranser är en stor fördel som kommer ur samarbetet.

– I vårt koncept ska ledtid från order till leverans vara överlägset bäst på marknaden och vi tillverkar allting måttanpassat för kundens exakta behov, det vill säga ”skräddarsydda” helhetslösningar för hantverkaren och slutkunden. Det är unikt hos oss, säger Fredrik som även slår ett slag för all den kunskap som finns i huset.

– Alla som jobbar här kan plåt och plåttak. Vare sig du är en privatperson som vill köpa ett fönsterbleck eller en byggfirma som köper ett helt tak så hjälper vi till med tips och råd.

Bra priser

Dessutom är priserna konkurrenskraftiga trots denna höga grad av service och korta leveranstider.

– Eftersom vi inte har några mellanhänder kan vi hålla nere priserna utan att tumma på kvalitén, säger Fredrik.

Ett exempel på tak som Norrplåt kan leverera.
Taken produceras lokalt på någon av koncernens anläggningar i Ö-vik, Vännäs, Skellefteå eller Luleå.

Den 8 maj hade Norrplåt nyinvigning av sina lokaler på Nålvägen 4 där de utökat med en stor butiksyta och plats för egen tillverkning som ska dra igång denna vinter. Responsen har varit överväldigande – och nu behöver de anställa ännu fler.

– Det är ett angenämt problem att så många upptäckt fördelarna med att kunna köpa allt från ett och samma ställe, säger Fredrik som välkomnar alla som behöver plåtprodukter till butiken.

– Vare sig du är privatperson eller ett företag – inget jobb är för litet för oss. Välkommen!

Norrplåt

Telefon: 0910 – 72 31 06
Nålvägen 4 Skellefteå

Läs mer på norrplat.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Norrplåt.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons