Annons
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

AIK tar in hockeyallsvenskans MVP inför nästa säsong: ”Otroligt glad”

SPORT Han blev poängkung i hockeyallsvenskan under förra säsongen. I nästa debuterar han i SHL, för Marcus Ericsson är klar för Skellefteå AIK, meddelar klubben i dag.

Annons

Den 38-årige forwarden är född och uppvuxen i Norrköping, har Vita Hästen som moderklubb och har spelat större delen av hockeykarriären där. Han vann poängligan i hockeyallsvenskan förra säsongen och utsågs till såväl MVP som Årets forward.

Härnäst för Marcus Ericsson väntar spel i Skellefteå AIK och SHL. Han ansluter med ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

– Det är ju något man alltid drömt om, att få spela i SHL. Något som man kanske inte haft i tankarna tidigare, då man vet att man börjat komma till åren, men jag är otroligt glad att Skellefteå AIK ger mig den här chansen, säger han i ett pressutskick.

Annons

Att Marcus Ericsson så länge valt att stanna i Vita Hästen trots sina urstarka siffror har med familjen i Norrköping att göra, men barnen är större nu, säger han.

– Jag känner att det kommer fungera med detta då familjen står bakom och är med på att jag kommer vara borta mycket. De är glada att jag får den här chansen och för mig blev det en självklarhet att ta den, berättar han.

Annons

General manager Erik Forssell är spänd på att se forwarden i laget och tror att AIK med sin centersida kommer att kunna ge honom en bra omgivning för hans styrkor att komma fram.

– Han har varit bra i allsvenskan under många år och trots att han är 38 år så kommer han från sitt livs bästa säsong, konstaterar Erik Forssell.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons